Es manté la subvenció de l’enllumenat de Nadal del comerç

Per cinquena campanya consecutiva, es manté la subvenció extraordinària del 75% per a l’enllumenat de Nadal que promouen els eixos i les associacions comercials. Se subvencionaran fins a un màxim de 120.000 euros per projecte. Es preveu que la convocatòria s’obri durant el mes de juny, i en total s’hi destinaran 1,4 milions d’euros.

17/05/2024 15:39 h

Ajuntament de Barcelona

Tradicionalment, l’aportació municipal era del 50%, però en el context de pandèmia, per ajudar el sector comercial en moments de molta incertesa, es va decidir ampliar-la i ara s’ha decidit prolongar la mesura per donar suport al comerç de proximitat.

Durant la darrera Taula del Comerç també s’han explicat les noves ajudes al comerç i la restauració, englobades en el Pla Endreça: es preveuen ajudes de 400 euros per cada persiana que es netegi de pintades, amb un pressupost total de 500.000 euros.

El període per sol·licitar aquestes noves subvencions és fins al 13 de juny, i cal que les tramitin les associacions comercials o eixos en representació de, com a mínim, deu establiments. Se subvenciona la neteja i/o pintura de les persianes amb protecció antipintades i cada local podrà rebre una subvenció per a un màxim de tres persianes, amb el compromís de mantenir-les netes durant tot un any.

Aquestes subvencions s’afegeixen a la de transformació digital d’establiments comercials, que disposa d’un pressupost de 500.000 euros i dona suport a les iniciatives que millorin el nivell de maduresa digital dels establiments, i a les ajudes per a la protecció i millora del paisatge urbà, que inclouen, entre altres aspectes, la millora de la imatge del petit comerç i, en especial, del comerç emblemàtic.

Etiquetes associades a la notícia