Adrià Targa i Ramos guanya el premi Jocs Florals de Barcelona 2024

L’escriptor Adrià Targa i Ramos és el guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024, que s’ha lliurat aquesta tarda en un acte públic al Saló de Cent de l’Ajuntament. El guardó, que l’autor ha rebut pel llibre de poemes ‘Acròpolis’, s’entrega cada any en el marc del festival Barcelona Poesia per reconèixer una obra destacada del panorama actual.

17/05/2024 10:33 h

Ajuntament de Barcelona

Adrià Targa i Ramos (Tarragona, 1987) és llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat sobretot llibres de poesia, amb els quals ha guanyat, entre altres, el Premi de Poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per Boques en calma (Edicions 62, 2010) i el premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot pel seu llibre més recent, Canviar de cel (Godall Edicions, 2021).

També és autor de L’exili de Constança (Cossetània/La Gent del Llamp, 2008) i Ícar (Edicions Poncianes, 2015), que està disponible en línia a la revista digital Stroligut. A més, ha fet algunes traduccions de poesia, com l’Alcestis de Barcelona (Fundació Bernat Metge, 2023, edició no venal) i ha col·laborat amb articles per a mitjans digitals com La Lectora. Actualment viu al barri del Raval i treballa com a professor substitut a l’Institut Montjuïc, a la Zona Franca de Barcelona.

L’obra de Targa ha estat seleccionada entre les 93 candidatures que s’han presentat al premi pels mantenidors i les mantenidores d’enguany: Begonya Mezquita Ramírez (presidenta), Maria Callís Cabrera, Melcion Mateu Adrover i Jordi Vintró Rigall (vocals) i Àngels Moreno Gutiérrez (vocal i secretària).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia