Llum verda a l’adquisició de l’Antic Teatre

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat provisionalment el planejament urbanístic perquè l’Antic Teatre passi a ser de titularitat pública. El document ha superat l’últim tràmit municipal amb els vots a favor del Govern municipal, ERC, J×Cat, Cs, Valents i la regidora no adscrita, Marilén Barceló, i amb l’abstenció del PP. El darrer pas per a l’aprovació definitiva serà a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan que depèn de la Generalitat de Catalunya.

28/04/2023 15:45 h

Ajuntament de Barcelona

La continuïtat de l’Antic Teatre, un espai clau en el teixit comunitari i cultural del barri, està assegurada amb l’aprovació del darrer tràmit municipal perquè passi a ser de titularitat pública. La modificació del PGM permetrà requalificar la planta baixa i la primera planta de l’equipament cultural, i paral·lelament s’iniciarà el procediment per expropiar-lo i poder-lo adquirir. Els habitatges de les plantes superiors i els locals comercials dels baixos de l’edifici es mantindran sense canvis d’ús ni titularitat.

Enguany aquest espai escènic celebra el vintè aniversari al barri. Al llarg d’aquests anys l’Antic Teatre s’ha consolidat com un espai d’experimentació cultural i de proximitat i un punt de trobada del teixit cultural i del veïnat.

Un cop adquirit, l’Antic Teatre formarà part de la xarxa de cases de cultura de la ciutat, que inclou altres equipaments adquirits per l’Ajuntament de Barcelona, com el Molino o el Teatre Arnau.

Etiquetes associades a la notícia