“Impulsem el que fas” destina més de 2,5 milions d’euros a projectes de proximitat

En la setena edició del programa de subvencions “Impulsem el que fas” s’han destinat, a través de Barcelona Activa, 2,5 milions d’euros a 156 projectes d’economia de proximitat als barris, creats per persones, empreses i entitats del tercer sector que coneixen el dia a dia de cada indret de la ciutat i que potencien els serveis i recursos que s’ofereixen a la ciutadania a peu de carrer. El segon trimestre del 2024 s’obrirà una nova convocatòria per a més projectes, que preveu incorporar novetats en les modalitats, amb l’objectiu que més persones puguin desenvolupar els seus projectes.

08/12/2023 10:33 h

Ajuntament de Barcelona

La característica principal del programa “Impulsem el que fas” és que es pot finançar fins al 80% del pressupost de cada projecte, amb un màxim de 40.000 euros d’import subvencionat, tret de la modalitat “Amunt persianes”, que té un màxim de 20.000 euros per a l’obertura de negocis en planta baixa o de 6.000 euros per a negocis actius en planta baixa inclosos en el Pla de barris.

Són projectes arrelats al territori que fomenten l’emprenedoria, l’ocupació de qualitat, l’alimentació sostenible, el consum responsable, la dinamització de locals en planta baixa, la innovació i la logística de proximitat amb vehicles de zero emissions, entre d’altres. En l’àmbit territorial, hi ha un 30% de projectes que tenen abast a tota la ciutat, i el districte que més projectes ha captat és Ciutat Vella (20%), seguit de Sant Martí (10%), Sants (9%) i l’Eixample (8%).

El tret diferencial d’aquest any ha estat la diversitat tant de sectors com d’ubicacions dels projectes presentats. Alguns dels projectes subvencionats són, per exemple, una escola aquàtica especialitzada en nadons i dones embarassades, tallers locals d’artistes i exposicions, comerços amb productes alimentaris de proximitat i centres d’entrenament esportiu que incorporen eines de digitalització.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia