Més ajuts a les empreses de turisme i oci que han mantingut l’activitat durant la pandèmia

Un nou paquet extraordinari dels fons mobilitzats per mitigar l’impacte de la crisi provocada per la covid-19 atorga prop d’un milió d’euros en ajuts per cobrir despeses a 284 empreses del sector del turisme i del lleure que van mantenir l’activitat durant la pandèmia. A Sarrià - Sant Gervasi se n'han atorgat a 41 empreses.

17/01/2022 09:05 h

Josep Manel Nofuentes Jodar

El 82% de les empreses (235 de 284) que han rebut els ajuts, que van de 1.000 a 8.000 euros, tenen plantilles de menys de 50 treballadors i treballadores.

Pel que fa a les activitats empresarials, un 48% dels ajuts atorgats s’han destinat a serveis d’allotjament en hotels; un 15% a hostals, pensions, fondes i altres establiments turístics; un 23% a agències de viatge; un 8% a empreses del sector dels espectacles, sales de ball i discoteques, i un 4% a serveis d’organització de congressos, assemblees i similars.

Per districtes, l’Eixample és el que concentra més empreses que han rebut la subvenció, amb un total de 95, seguit de Ciutat Vella, amb 42 establiments, i Sarrià – Sant Gervasi, amb 41.

Reactivació de l’economia

Aquest paquet d’ajudes se suma a altres mesures destinades al sector del turisme com ara la creació del Barcelona MICE Destination Support Programme, que l’Ajuntament ha dotat amb tres milions d’euros per impulsar la captació i fidelització de congressos i esdeveniments a la ciutat. Amb aquest programa, presentat a principis de desembre, s’engeguen noves vies de suport a un sector estratègic per a Barcelona que engloba, per exemple, congressos, convencions, incentius i exposicions.

El pressupost global articulat des del Centre Municipal de Coordinació de la Resposta econòmica (Cecore) ha estat de 87 milions d’euros per al 2021. Als ajuts directes als sectors més afectats per la covid-19 el 2021 cal afegir-hi també els recursos destinats a la millora de l’ocupació i a la promoció de l’economia i la dinamització del consum.

D’aquesta dotació global del Pla de recuperació econòmica de Barcelona, 45 milions d’euros s’han destinat a ajuts i subvencions mitjançant convocatòries com aquesta específica per al sector del turisme i l’oci atorgada ara o les del fons Reactivem, que s’han concretat en dues línies de subvencions: una d’ajuts a establiments d’economia local i una altra a inversions per a activitats econòmiques, comercials, de serveis, d’oci i allotjament turístic.

Etiquetes associades a la notícia