The Venue Barcelona: nou ecosistema d’empreses innovadores

S’ha activat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys un nou ecosistema d’empreses innovadores de la música, els esports i els grans esdeveniments: The Venue Barcelona. Disposa d’un espai de 1.100 metres quadrats i està equipat amb 14 mòduls de treball, una gran àrea de ‘coworking’ i altres espais per facilitar el diàleg entre les companyies que s’hi instal·lin. A més, s’han habilitat 400 metres quadrats exteriors per organitzar activitats a l’aire lliure.

15/05/2024 14:14 h

Ajuntament de Barcelona

The Venue Barcelona ha iniciat la seva trajectòria amb deu empreses, start-ups i associacions residents que treballen en projectes disruptius en els sectors de la música, els esports, els grans esdeveniments i les seves indústries adjacents:

  • A-Champs: especialistes en el disseny de solucions d’entrenament esportiu innovadores i interactives amb l’aplicació d’una tecnologia basada en estimulacions multisensorials, a través de la llum, el so i vibracions.
  • AFYDAD: la Asociación Española de Fabricantes y Distribuidores de Artículos Deportivos reuneix més de 100 empreses i 250 marques d’esport.
  • Barcelona Music Tech Hub: promou i dinamitza una comunitat de més de 80 professionals, start-ups i inversors de la indústria tecnològica musical amb l’objectiu de generar sinergies i fomentar la innovació, la inversió, el coneixement i la transició digital en el sector.
  • Barcelona Sports Hub: una iniciativa amb l’Institut Barcelona Esports considerada dins la seva estratègia de suport al sector sport-tech com un àmbit clau per a la innovació i com a sector econòmic emergent a la ciutat.
  • Sportmas: l’empresa ha desenvolupat una plataforma que connecta fabricants, distribuïdors i minoristes del sector dels esports per intercanviar dades sobre productes, digitalitzar tots els processos logístics i administrar tota l’activitat comercial.
  • Talent Passport: la companyia proposa un espai per al desenvolupament del talent dedicat a la creació de projectes empresarials d’èxit en els àmbits de la música, els esports, la cultura i la indústria de l’entreteniment.
  • Toda & Nel·lo: la companyia proporciona serveis legals a les empreses vinculades al centre d’innovació, garantint un marc legal sòlid per a totes les iniciatives que es desenvolupin a l’espai.
  • TPC Matchpoint: l’empresa és la creadora d’un programari dissenyat per a la gestió integral de l’activitat dels centres esportius.
  • TUWA: el seu projecte connecta els sectors de l’esport i el turisme per contribuir al desenvolupament d’esdeveniments esportius sostenibles i productes circulars.
  • WeVolv: fundada per la jugadora de bàsquet professional Jori Davis, l’empresa ha generat un ecosistema d’usuaris del món de l’esport que permet als atletes gestionar, de manera independent, les seves carreres i el seu estil de vida amb el suport de la comunitat.

Aquest centre d’innovació està impulsat per Barcelona de Serveis Municipals (BSM), en col·laboració amb Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports (IBE), i està a càrrec d’una unió d’empreses que els darrers anys han liderat projectes d’èxit en àmbits com el disseny i l’impuls de centres d’innovació, la gestió de programes d’acceleració d’start-ups i el desenvolupament de solucions de màrqueting de resultats i branding per al posicionament d’empreses i de companyies en fase de creixement.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia