Projectes en 3D per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat visual

Per millorar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat visual s’han dissenyat diferents projectes amb impressores en 3D a l’Ateneu de Fabricació de les Corts. Gràcies al projecte “3D per a tothom”, s’han creat diversos jocs de taula inclusius i un suport per subjectar el comandament activador dels semàfors acústics als bastons i a l’arnès dels gossos pigall.

28/01/2024 11:44 h

Ajuntament de Barcelona

A l’Ateneu de Fabricació de les Corts han dissenyat i construït quatre jocs de taula inclusius en què les peces tenen formes, mesures, textures i colors que faciliten el joc i es poden identificar sense utilitzar el sentit de la vista. També s’ha dissenyat un cinquè joc, format per deu cel·les, cadascuna amb sis elements que corresponen als punts Braille, que permeten construir les diferents lletres de l’alfabet.

El suport per subjectar el comandament activador dels semàfors acústics permet acoblar el comandament al bastó o a l’arnès del gos pigall, de manera que amb una sola mà es pot subjectar l’element de suport a la mobilitat (el bastó o el gos pigall) i també activar el semàfor acústic. Això permet tenir una mà lliure mentre s’és al carrer i suposa una millora de l’autonomia.

Els dos productes estan disponibles per a la ciutadania, les entitats i els professionals del sector:

  • Suport per al comandament: es pot demanar cita prèvia a l’Ateneu de Fabricació de les Corts o descarregar l’arxiu per imprimir-lo en la pròpia impressora en 3D.
  • Jocs de taula inclusius: es poden demanar de manera puntual al Banc del Moviment o es pot sol·licitar ajuda per construir-ne un a l’Ateneu de Fabricació de les Corts.

El projecte l’han engegat l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Ateneu de Fabricació de les Corts, amb la col·laboració de Barcelona Activa i amb la participació de persones amb ceguesa.

 

Etiquetes associades a la notícia