L’hort medieval del Monestir de Pedralbes rep el reconeixement europeu

Dins del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes s’hi amaga l’hort petit, com s’hi refereixen les religioses. Aquest hort medieval ha estat escollit per l’European Heritage Hub com una de les deu millors pràctiques europees en patrimoni cultural.

04/05/2024 11:08 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte pilot de la Unió Europea neix per impulsar la transició cap a una societat sostenible, digital i integradora i destaca projectes que contribueixen a la transformació verda, digital i social de les ciutats.

Amb aquest marc de fons, l’hort medieval del Monestir de Pedralbes, un recinte emmurallat, a la façana sud, de gairebé 3.000 metres quadrats de cultiu, ha rebut el reconeixement de l’European Heritage Hub.

Un projecte per recuperar la història

L’any 2017 el Museu del Monestir va començar un projecte per recuperar l’ús original d’aquest espai, per tal de reconstruir un hort de quatre parcel·les, tal com podia haver estat durant l’edat mitjana.

A l’hort petit, doncs, s’hi conreen espècies pròpies de l’Europa medieval i, fins i tot, s’experimenta amb les tècniques de cultiu de l’època, és una aula d’aprenentatge i un espai de cultura ambiental.

El Monestir de Pedralbes ofereix visites guiades i activitats, algunes de les quals permeten descobrir com es treballa a l’hort medieval. Les trobareu al web del monestir.

Etiquetes associades a la notícia