La Model obre les portes en record de Salvador Puig Antich

El 2 de març de 1974, i després d’un procés carregat d’irregularitats, Salvador Puig Antich es convertia en l’últim pres polític executat a Espanya pel mètode del garrot. Amb motiu del 50 aniversari d’aquell crim, la Model presenta “Puig Antich. El compromís vigent 1974-2024”, sis dies d’activitats per recordar, reivindicar i reflexionar sobre la figura del jove militant revolucionari.

21/02/2024 16:33 h

Ajuntament de Barcelona

Cada vespre del 2 al 7 de març, diverses figures del món del pensament, el dret, la narrativa, el cinema, la poesia, la música i el teatre es trobaran a l’antiga presó per recuperar els tràgics fets, debatre sobre el seu significat polític i social, i reflexionar sobre la vigència actual de la lluita per la justícia i les llibertats.

  • 2 de març. “El compromís vigent”, amb Carlos Vallejo, Pepe Mujica, Anna Sallés, Juan Diego Botto i Eduard Fernández.
  • 3 de març. “La música, eina de lluita”, amb Lluís Llach, Anita Tijoux, Borja Penalba i David Fernàndez.
  • 4 de març. “El compromís de les lletres”, amb Francesc Escribano, Jordi Panyella, Laura Restrepo, Núria Cadenes, David Castillo i Ferran Aisa.
  • 5 de març. Teatre de combat”, amb Ferran Rañé, Jordi Coca, Berta Prieto i Sergi Belbel.
  • 6 de març. El cas Puig Antich, 50 anys després”, amb Francesc Caminal, Olga de la Cruz, Xavier Arbòs, Sònia Olivella, Keith Lamar i Albert Marquès.
  • 7 de març. Cinema de compromís“, amb Manuel Huerga, Fernando León de Aranoa, Najwa Najjar i Belén Funes.

El cicle d’activitats “Puig Antich. El compromís vigent 1974-2024” també inclourà intervencions en espais emblemàtics de la presó, com el panòptic, el locutori on Salvador va passar l’última nit, la cel·la 443 —on va estar pres—, o la sala de paqueteria on es va instal·lar el garrot amb què el van executar.

La lluita conjunta per fer justícia

Durant els darrers 50 anys, les germanes Puig Antich han volgut mantenir viu el record del seu germà, així com la lluita judicial per esclarir els fets succeïts durant la detenció de Salvador Puig Antich. A més, moltes persones de l’àmbit de la cultura i el pensament han deixat testimoni d’aquell crim a través d’obres narratives, de teatre, poesia, música i cinema.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia