Afectacions de la mobilitat per la Cavalcada de Reis 2023

A partir de les 16.00 hores, es restringirà el trànsit als vehicles privats i a algunes línies d’autobús en tot el recorregut de la desfilada reial.

05/01/2023 13:36 h

Ajuntament de Barcelona

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17.00 i les 21.30 hores al centre de la ciutat. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc. Des del dia 3, als carrers afectats ja s’hi han establert algunes zones de restriccions en l’estacionament de vehicles. I avui, a partir de les 16.00 hores, quedarà prohibida la circulació per la ciutat a vehicles amb un pes superior a 3.500 kg, excepte els vehicles de servei públic. 

Els talls de trànsit també afectaran el servei de diverses línies de bus. En concret, les línies afectades durant la tarda seran: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 13, 19, 21, 23, 46, 47, 52, 55, 59, 65, 7, 9, 1, 109, 120, 121, 141, 150 i 165. També es veuran afectats els serveis del Barcelona Bus Turístic.

La Cavalcada de Reis començarà a les 18.00 hores i farà el recorregut següent: sortida del passeig de la Circumval·lació – avinguda del Marquès de l’Argentera – passeig d’Isabel II – passeig de Colom – avinguda del Paral·lel – ronda de Sant Pau – carrer d’Urgell – carrer de Sepúlveda – avinguda del Paral·lel – avinguda de la Reina Maria Cristina – avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia.

La millor opció: a peu o en metro

Es recomana utilitzar el metro o anar a peu per arribar als diferents punts de la desfilada. La xarxa de metro funcionarà fins a les dues de la matinada, ja que és vigília de festa. L’endemà, divendres, dia de Reis, el metro funcionarà fins a les dotze de la nit, perquè és festiu.

Les parades més properes a la zona on hi haurà restriccions de trànsit són: Espanya (L1/L3), Rocafort (L1), Urgell (L1), Paral·lel (L2), Sant Antoni (L2), Jaume I (L4), Ciutadella / Vila Olímpica (L4) i Barceloneta (L4).

Abans de sortir de casa consulteu les afectacions i les recomanacions relatives al transport públic als webs de TMB i l’AMB.

Prohibició d’estacionament

Els agents de la Guàrdia Urbana establiran un dispositiu de mobilitat per tal d’efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit. Els agents obriran progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l’itinerari previst, segons la situació de la Cavalcada i del trànsit en general.

A més, amb motiu de la Cavalcada no es podrà estacionar en diferents punts de la ciutat, especialment a totes les vies de l’itinerari, incloent-hi les motos a la vorera (excepte el costat del Besòs de l’avinguda del Paral·lel, entre el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya, i l’avinguda d’Icària, entre els carrers de Wellington i Ramon Trias Fargas). 

D’altra banda, el mateix 5 de gener, a partir de les 13.00 hores, es deixaran fora de servei totes les estacions de Bicing que es trobin a les vies afectades pel recorregut de la Cavalcada, i a partir de les 8.00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres dels trams de carrer següents:

  • Circumval·lació (costat de muntanya), entre Wellington i Marquès de l’Argentera
  • Icària (costat de muntanya), entre Wellington i Ramon Trias Fargas

Etiquetes associades a la notícia