Gran de Sant Andreu ja és un eix pacificat

Amb la remodelació del tram entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés es completa la remodelació prevista, seguint el model de la Superilla Barcelona. L’actuació ha reurbanitzat la via amb plataforma única, més verd i noves zones d’estada per donar prioritat al passeig i les bicicletes i afavorir el comerç de proximitat.

25/02/2023 14:13 h

Ajuntament de Barcelona

L’anivellament de tot el carrer el fa més accessible per als vianants, i la reducció de la velocitat del trànsit a 10 km/h preveu disminuir-hi la circulació de vehicles i la contaminació ambiental i acústica.

La plantació d’una vintena d’arbres, que s’afegeixen al centenar que ja hi havia, i 500 metres quadrats d’arbustos afavoreix el paisatge. Els punts de trobada i de descans també s’han incrementat amb la incorporació d’una cinquantena de bancs i cadires. A més, s’han actualitzat els serveis, com els sistemes de telecomunicacions i de drenatge.

La remodelació s’afegeix a la transformació d’un primer tram de via, entre el carrer de Joan Torras i la rambla de Fabra i Puig. En total, són 1,3 quilòmetres de via pacificats a partir de les propostes veïnals recollides durant l’avantprojecte.

Rehabilitació de mitgeres per ordenar el paisatge urbà

També s’ha posat en marxa la rehabilitació de 23 parets divisòries entre edificis del barri que han quedat visibles al llarg dels anys per enderrocaments i noves construccions.

  • Ruta mosaic: aïllament i restauració de mosaics en una dotzena de mitgeres per preservar les obres encarregades a un artesà local.
  • Ruta verda: implementació de jardineres verticals per incrementar el verd.
  • Ruta memòria: integració arquitectònica d’elements que posen en relleu els orígens del barri.

Notícies relacionades