Un servei per a la intermediació de lloguer de locals buits

Intermedia Locals és un nou servei municipal d’intermediació per a la instal·lació d’activitat econòmica en locals buits situats en una planta baixa. Impulsat per Barcelona Activa, té l’objectiu de posar en contacte persones propietàries de locals buits a Barcelona amb persones emprenedores o empreses que busquen un local per desenvolupar-hi el seu projecte amb un lloguer amb preus per sota del mercat, ajuts a la propietat de fins a 3.000 euros i condicions avantatjoses per a ambdues parts.

16/05/2023 13:15 h

Ajuntament de Barcelona

Per formar part d’Intermedia Locals, els locals han d’estar situats en una planta baixa i fer més de dotze mesos que estan sense activitat econòmica.

Un cop valorat el local, que ha de tenir un lloguer de com a mínim el 15% per sota del preu de taxació, i les seves característiques i potencialitats d’acord amb la normativa vigent, Barcelona Activa buscarà projectes que s’hi vulguin instal·lar com botigues, oficines o tallers. Se’n valorarà la viabilitat econòmica i la idoneïtat en relació amb l’entorn i el marc normatiu del territori i es tindrà en compte si el projecte s’emmarca en àmbits estratègics per al barri o la ciutat.

Un cop tancat el contracte, per a un mínim cinc anys, Barcelona Activa atorgarà 3.000 euros a la propietat, que es podran destinar únicament a adequacions i millores del local, altes de subministraments o contractació d’una assegurança de les rendes de lloguer.

Etiquetes associades a la notícia