Els projectes amb més suports dels pressupostos participatius comencen a fer-se realitat

Al maig del 2021 prop de 40.000 veïns i veïnes de Barcelona van decidir, amb els seus vots, destinar 30 milions d’euros del pressupost municipal a impulsar 76 projectes d’inversió a tots els districtes. Ara les propostes comencen a fer-se realitat, i durant l’any se n’executaran 21. És el cas del carril bici de la ronda del Guinardó, una de les primeres iniciatives ciutadanes dels pressupostos participatius que s’han enllestit.

30/04/2022 13:20 h

Ajuntament de Barcelona

A Horta-Guinardó més de 5.000 persones van votar en quins projectes volien invertir els 3,2 milions d’euros assignats al districte en el marc dels pressupostos participatius. De totes les propostes que van sorgir se’n van seleccionar set. Una d’elles és el carril bici que ara s’inaugura, que va rebre més de 1.400 suports.

La intervenció del carril bici de la ronda del Guinardó ha tingut un pressupost de 650.000 euros i s’ha dut a terme al tram comprès entre els carrers de Vinyals i Cartagena. El carril bidireccional s’ha baixat de la vorera a la calçada i s’han construït dos carrils bici més, segregats i unidireccionals, que donaran continuïtat a l’actual carril bici de la ronda del Guinardó. Així, la secció queda configurada per un carril bici, un carril bus i un carril de circulació de velocitat 30 km/h.

Un total de 21 projectes acabats el 2022

Enguany es preveu que s’enllesteixin 21 dels 76 projectes seleccionats en la fase de votació dels pressupostos participatius. Com en el cas del carril bici de la ronda del Guinardó, hi ha altres projectes que ja s’han acabat: la restauració paisatgística del torrent de Canyelles i la instal·lació de bancs adaptats al barri de Porta.

La resta de projectes, molts dels quals ja s’han començat, s’acabaran d’executar a partir del gener del 2023. A la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona es pot consultar l’estat actualitzat de totes les propostes, ja sigui al conjunt de la ciutat o districte a districte.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades