El Pregó de la Lectura assenyala l’arribada de la Diada de Sant Jordi

Com cada any, el Pregó de la Lectura anticipa l’arribada de la Diada de Sant Jordi. En aquesta ocasió ha estat a càrrec d’Imma Monsó, considerada una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària.

22/04/2022 19:53 h

Ajuntament de Barcelona

Amb un format de conversa, Monsó ha compartit espai amb la periodista i guionista Anna Guitart, amb qui ha parlat sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.

Imma Monsó va estrenar la seva trajectòria com a narradora l’any 1996, amb el llibre de contes Si és no és, guanyador del premi Ribera d’Ebre. Va ser tot just el preludi d’una vida professional que ja no ha parat d’acumular reconeixements. L’any 1998 la seva segona novel·la, Com unes vacances, va guanyar el premi Prudenci Bertrana i el premi Cavall Verd – Blai Bonet de narrativa, i més endavant les seves obres han obtingut guardons com el premi Ciutat de Barcelona, al recull de contes Millor que no m’ho expliquis, el premi Salambó, el Premi Internacional Terenci Moix, el premi Maria Àngels Anglada i el premi Ramon Llull. Va ser l’any 2013 quan el conjunt literari d’Imma Monsó li va valer el reconeixement del Premi Nacional de Cultura.

Un pregó amb un gran talent literari

Amb la participació al Pregó de la Lectura l’escriptora Imma Monsó s’afegeix a una llarga llista d’autors i autores de gran renom que han protagonitzat aquest acte honorífic organitzat per Biblioteques de Barcelona des del 2003: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto i Irene Vallejo.

Etiquetes associades a la notícia