Un gran espai per viure Sant Jordi al centre de la ciutat

La celebració de Sant Jordi 2022 estrenarà una nova iniciativa municipal que, com una superilla literària, obrirà un gran espai, lliure de vehicles, perquè la ciutadania pugui viure la diada al passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya.

14/02/2022 16:54 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta iniciativa s’ha acordat amb la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes, i comprendrà tot l’espai del perímetre que formen la Gran Via i l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Dins d’aquesta zona el trànsit rodat només podrà circular pels carrers d’Aragó i de València, a fi de garantir la mobilitat transversal. La resta de l’espai serà exclusivament per als vianants.

El perímetre tindrà dos eixos destacats, formats pel passeig de Gràcia, reservat per als professionals del llibre i la flor, i l’eix de la rambla de Catalunya, en què s’instal·laran les parades d’associacions i entitats.

Sant Jordi se celebra a tot Barcelona

A més d’aquest gran espai que s’habilitarà a l’Eixample, llibreters, llibreteres i floristes també disposaran d’espais exclusius repartits per diferents punts de la ciutat, com la plaça de Valdivia, el passeig de Lluís Companys, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça d’Orfila, la plaça de Sarrià, l’espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, la plaça Reial, la plaça de la Universitat, el passeig de Sant Joan i l’Arc de Triomf.

La vigília de Sant Jordi, a més, els establiments de venda de flors i llibres i les fleques podran muntar parades al carrer, davant de les botigues.

Etiquetes associades a la notícia