Limitació de l’activitat dels bicitaxis amb 230 denúncies i 95 vehicles comissats aquest estiu

L’activitat dels bicitaxis a Barcelona continua reduint-se i amb l’objectiu d’alliberar l’espai públic per a la ciutadania, especialment dels carrils bici. En concret, aquest estiu s’han comissat 95 vehicles d’aquest tipus i s’han registrat 230 denúncies, un 90% menys respecte a les 2.342 interposades durant el mateix període de l’any passat. Des del 2019 han entrat més de 1.000 bicitaxis als dipòsits municipals.

14/09/2022 17:38 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del consistori barceloní és alleugerir l’ocupació de l’espai públic i les molèsties per als veïns i les veïnes, per garantir d’aquesta manera l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos de l’espai públic.

Per això l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat estan treballant conjuntament en una regulació que prohibeixi l’activitat dels bicitaxis a la ciutat abans que acabi l’any.

La prohibició de circulació d’aquests vehicles, anomenats rickshaws, trixis o bicitaxis, s’aplica a cinc àmbits de Barcelona: la Sagrada Família, el Quadrat d’Or (l’Eixample), l’avinguda del Paral·lel, el Park Güell i el Camp Nou.

La restricció circulatòria s’afegia als decrets dels districtes de Ciutat Vella i de Sant Martí, on cada any, especialment durant els mesos d’estiu, també es limita la circulació d’aquest tipus de vehicle a determinats itineraris.

Els resultats de les restriccions aplicades ja són visibles, especialment a les zones turístiques i als barris del litoral de la ciutat, com la Barceloneta o la Vila Olímpica.

Etiquetes associades a la notícia