Una nit de Cap d’Any segura a la ciutat

El Cap d’Any torna a celebrar-se a Barcelona amb un gran esdeveniment a l’avinguda de la Reina Maria Cristina després de dos anys. Per garantir la bona convivència i la seguretat s’ha dissenyat un dispositiu conjunt entre la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), el cos de Bombers i els Mossos d’Esquadra. Hi està prohibida l’entrada amb ampolles i gots de vidre i altres objectes perillosos per a la seguretat pública.

30/12/2022 12:03 h

Ajuntament de Barcelona

L’epicentre de la celebració serà l’avinguda de la Reina Maria Cristina, amb un espectacle de música i pirotècnia i les campanades. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra muntaran un dispositiu d’accés amb filtres de control entre les Torres Venecianes per evitar que s’entrin a la zona ampolles de vidre o objectes perillosos per a la seguretat pública.

La calçada central i la vorera del costat del Besòs de l’avinguda de la Reina Maria Cristina estaran destinades al públic, mentre que la vorera del costat del Llobregat serà d’ús exclusiu per a l’equip d’emergències. Quan s’acabi l’acte se’n facilitarà la sortida tant per l’avinguda de la Reina Maria Cristina com per l’avinguda de Rius i Taulet i l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia.

A més, la Guàrdia Urbana i el cos de Bombers activaran el servei de drons, un element de suport i informació al servei operatiu per augmentar la seguretat, que ofereix imatges en temps real però que no s’enregistren.

Dispositiu especial a la resta de la ciutat

A la resta de la ciutat la GUB i els Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir el descans del veïnat i es vigilaran les activitats il·legals a la via pública. Durant els dies previs al Cap d’Any s’han fet inspeccions en locals de concurrència pública, amb una atenció especial en les infraccions relacionades amb sorolls molestos, l’excés d’aforament i el consum de begudes alcohòliques per part de menors, però també per garantir que es compleixen les condicions de seguretat.

La GUB establirà itineraris segurs per facilitar la sortida ordenada i segura en entorns d’oci nocturn i el desplaçament cap al transport públic, amb l’objectiu de prevenir violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Aquests itineraris s’afegiran als itineraris permanents que ja hi ha en diferents zones d’oci de la ciutat.

D’altra banda, es reforçarà la seguretat viària amb controls d’alcoholèmia i drogotest en diferents punts de la capital, per tal d’incrementar la prevenció d’accidents.

Servei de metro durant tota la nit

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tornarà a posar a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d’Any de manera ininterrompuda. Un total de 8 línies i 158 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les cinc del matí de dissabte, 31 de desembre, fins que s’acabi el servei de diumenge, 1 de gener, a les dotze de la nit.

Per arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina es recomana utilitzar el metro. L’estació d’Espanya (L1 i L3) és la més propera; però per evitar possibles aglomeracions, una bona opció seria baixar a les parades d’Hostafrancs o Rocafort, de l’L1,  o Tarragona i Poble Sec, si es viatja amb l’L3.

Per a més informació consulteu el web de TMB.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades