Desactivada l’Operació Fred en fase de prealerta

La fase de prealerta de l’Operació Fred, que es va activar el dilluns 27 de febrer, s’ha desactivat davant la previsió de millora de la situació meteorològica en els pròxims dies. En total s’han gestionat 230 estades nocturnes de 158 persones i no s’ha desestimat ningú per manca de places.

01/03/2023 17:13 h

Ajuntament de Barcelona

Mentre ha estat activa la prealerta s’han ofert 165 places d’allotjament nocturn al Centre d’Acolliment d’Emergència (CAE) i a les places habilitades a l’espai municipal situat al passatge del Dos de Maig. Aquests espais, a més d’allotjament nocturn, ofereixen serveis d’higiene, alimentació i consigna. Així doncs, durant les cinc nits que ha durat la fase d’alerta no s’ha desestimat ningú per manca de places.

L’actuació dels equips s’ha adreçat especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública, se’ls ha ofert allotjar-se voluntàriament als equipaments oberts durant tot l’any per a aquest col·lectiu, que sumen més de 2.800 places entre els recursos municipals i els de la trentena d’entitats que formen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). La nit de dilluns, 27 de febrer, es van atendre 104 persones i la nit de dimarts, 28 de febrer, van ser 126 persones.

Des de l’activació de la fase preventiva, l’1 de desembre, s’han atès 1.004 persones en coordinació amb la quarantena d’entitats que formen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades