Aprovat el primer tràmit per adquirir l’Antic Teatre

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha donat llum verda per iniciar el procediment perquè l’Antic Teatre passi a ser de titularitat pública. El consistori modificarà el Pla general metropolità per poder adquirir el teatre i evitar-ne el tancament per una pujada del preu del lloguer, en la renovació del contracte, del 500%.

18/01/2023 10:54 h

Ajuntament de Barcelona

La continuïtat de l’Antic Teatre, un espai clau en el teixit comunitari i cultural del barri, està assegurada amb l’aprovació del primer tràmit perquè passi a ser de titularitat pública. La modificació del MPGM permetrà requalificar la planta baixa i la primera planta de l’equipament cultural, i paral·lelament s’iniciarà el procediment per expropiar-lo i poder-lo adquirir. Els habitatges de les plantes superiors i els locals comercials dels baixos de edifici es mantindran sense canvis d’ús ni titularitat.

Enguany l’espai escènic celebra el vintè aniversari al barri. Al llarg d’aquests anys, l’Antic Teatre s’ha consolidat com un espai d’experimentació cultural i de proximitat i un punt de trobada del teixit cultural i del veïnat.

Un cop adquirit, l’Antic Teatre formarà part de la xarxa de cases de cultura de la ciutat, de la qual formen part altres equipaments adquirits per l’Ajuntament de Barcelona, com el Molino o el Teatre Arnau.

Etiquetes associades a la notícia