Ja tenim aquí la XXIV edició del Cicle de Clàssica a Horta-Guinardó

El diumenge 1 d’octubre, a les 12:00, a la plaça de Salvador Allende arrenca la XXIV edició del Cicle de Clàssica d’Horta Guinardó, a Barcelona.

21/09/2023 16:25 h

Casal La Barraca del Carmel

De l’1 d’octubre al 26 de novembre  torna el cicle de música clàssica.

El concert inaugural és a càrrec dels grups En clave de son i Tonoficats, amb una proposta innovadora que vincula la clàssica, el jazz i la gastronomia. Aquest concert dona el tret de sortida a la vintena d’espectacles gratuïts que, aquesta tardor, ompliran de música de cambra els diferents centres cívics, casals de barri, biblioteques, espais joves i espais a l’aire lliure.

La temàtica del cicle d’enguany és la relació entre la música i el moviment, de manera que és una edició per conèixer melodies escrites per ser ballades, en parella o en grup, que han esdevingut obres d’una immensa bellesa i popularitat. Hi sonaran valsos, marxes, minuets, sardanes, boleros, tangos i ragtimes, part del repertori clàssic per excel·lència.

Els artistes del cicle coneguts com a Noves i Nous Intèrprets, estudiants de música de diferents centres educatius, participen en algunes de les actuacions amb un recital de 10 minuts.

Les famílies tenen propostes atractives, per gaudir de la clàssica amb infants, al Casal de Barri la Barraca del Carmel, Centre Cívic Casa Groga, la Biblioteca del Carmel o a la Plaça de la Vall d’Hebron.

Les formacions com el quartet Moana, el trio Korena, el duo Mefisto o els Sánchez & Fortuny-Piano duo, entre d’altres, són alguns dels grups que actuaran.

El concert de cloenda serà el 26 de novembre a les 11:30, als Jardins de Can Fargues, amb els conjunts Orquestra Simfònica Tekhné, Neoclàssic Danza i l’Escola Municipal de Música de Can Fargues.

El Cicle és organitzat pel Districte d’Horta-Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona, amb la voluntat de fer arribar la música clàssica a tots els públics i a espais de proximitat. Entrada lliure a  totes les activitats.

Podeu reservar les  entrades a través de la web de cicle en aquest enllaç.