Museus i Programació

Dissabte, 14 de maig de 2022

CosmoCaixa

Isaac Newton, 26. 08022 Barcelona

Tel.: 932 126 050

CosmoCaixa.org

EXPOSICIONS

Sala Univers

L’exposició permanent de CosmoCaixa us descobreix el cosmos i la seva evolució, des del big bang fins ara, amb un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l’evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà.

 

Bosc inundat”

Travesseu la selva amazònica a CosmoCaixa. Submergiu-vos en aquest ecosistema on habita el 50% de la biodiversitat del planeta. En aquest tros de selva tropical de mil metres quadrats descobrireu algunes de les espècies més representatives de l’Amazones: caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals i plantes.

 

Mur geològic”

Què són els processos geològics? Quin és l’efecte de l’erosió, sedimentació o vulcanisme? Descobriu-ho al “Mur geològic”. Està format per set grans peces reals originades per processos geològics diferents, que han contribuït a modelar l’estructura del planeta.

 

El Sol. Vivint amb la nostra estrella”

Mostra interactiva per descobrir els secrets del Sol i la relació fascinant que hi mantenim. Amb peces històriques i contemporànies com antics instruments d’observació o prototips de reactors de fusió nuclear. Exposició coorganitzada amb el Science Museum de Londres.

 

Hi haurà educadors/es a les sales d'exposicions a la disposició del públic per a qualsevol dubte o comentari.

 

ACTIVITATS

De 19.00 a 23.00 h

Visita comentada “Coneix CosmoCaixa. Modernisme i modernitat”

Descobreix tots els secrets de la seu del museu, l’antic asil de Santa Llúcia, dissenyat per Josep Domènech i Estapà. El recorregut inclou la terrassa original, habitualment inaccessible.

Cada hora. Durada: 30 min

Places limitades.

 

A les 19.00 i 20.00 h

Planetari bombolla

El cel, les constel·lacions, el Sol, la Lluna, els planetes... amb ajuda d’un/a educador/a, viatjareu a través de les estrelles. A partir de 7 anys.

Durada: 50 min

Places limitades.

 

A les 19.00, 21.00 i 23.00 h

Al Planetari, “El cel d’avui”

La tecnologia del Planetari Digital ens permet observar les estrelles i els planetes que es podrien contemplar després del vespre des de Barcelona si els llums no ens ho impedissin.

Durada: 30 min

Places limitades.

 

A les 20.00, 22.00 i 24.00 h

Al Planetari, “Postals d’uns altres mons”

Projecció fulldome per explorar els paisatges dels planetes amb els quals compartim el sistema solar i també els dels seus satèl·lits.

Durada: 40 min

Places limitades.

 

A les 20.00, 21.00 i 22.00 h

Concert amb Queralt Albinyana Blues Trio

L’actriu i cantant Queralt Albinyana, Tota Blues a l’harmònica i el guitarrista Martín J. Merino, ens presenten un programa centrat en les cantants i compositores, dones, de la història del blues.

Durada: 30 min

 

De 19.00 a 24.00 h

Micrarium

Exploreu el món microscòpic. Controleu diversos instruments de magnificació, prepareu les vostres pròpies mostres i emporteu-vos les fotos! A partir de 8 anys.

Cada hora.

Durada: 50 min

Places limitades.

 

De 19.00 a 24.00 h

Creactivity

Per explorar, observar i manipular amb tota mena de materials i fenòmens. Us proposem una exploració lliure, individual o col·lectiva, que permet crear i construir per donar resposta a reptes suggerits o propis.

Cada hora.

Durada: 50 min

Places limitades.

 

De 19.00 a 24.00 h

Tast d’experiments

Einstein deia que el més important és no deixar mai de fer-se preguntes. Us agraden els reptes i enigmes? En aquesta activitat podreu experimentar la ciència en primera persona.

Cada hora.

Durada: 30 min

Places limitades.

 

Cal fer reserva prèvia per a les exposicions i les activitats a https://proticketing.com/cosmocaixabarcelona/ca_ES/entradas/evento/22610

 

COM S’HI ARRIBA

Bus: 123, 196, H2, H4, V13, V15, V17 i V19.

FGC: Av. Tibidabo.

Llista de punts que es mostren al mapa