IniciNoves activitats programades pel mes de juliol

Noves activitats programades pel mes de juliol

Durant el proper mes de juliol reprendrem algunes de les nostres activitats i visites guiades per a públic individual i familiar, seguint en tot moment les mesures pertinents d'aforament reduït, distància de seguretat i ús obligatori de mascareta. 

La programació prevista és la següent:

Visita guiada: Les obres mestres del Museu Frederic Marès

Recorregut per les obres imprescindibles del Museu

Data: dissabte 11 de juliol

Horari i durada: 11 hores. L’activitat té una durada aproximada d' 1 hora.

Preu: 5€ per persona.

Aquesta visita et permetrà conèixer una selecció de les obres més importants que formen part de la col·lecció d’escultura del Museu, que abasta des de l’Antiguitat fins al segle XIX. Es pretén que els participants puguin conèixer les obres més destacades del Museu, que només en la seva col·lecció d’escultura alberga més de 4.000 peces i que està considerada com una de les més importants de l’Estat.

Visita guiada: Objectes insòlits del Gabinet del col·leccionista

Una gran col·lecció de col·leccions

Data: dissabte 18 de juliol

Horari i durada: 11 hores. L’activitat té una durada aproximada d' 1 hora.

Preu: 5€ per persona.

Aquesta visita vol donar a conèixer el que Frederic Marès va anomenar el “museu sentimental”, una col·lecció de més de 50.000 objectes heterogenis que mostren la vida quotidiana, fonamentalment de la classe burgesa del segle XIX. La visita comentada a aquesta col·lecció es desenvolupa en les disset sales temàtiques, creades segons la visió personal de Frederic Marès i que conformen una museografia única i molt personal.

Visita guiada:  Un Museu de novel·la

Passeig literari pel 'Museu sentimental'

Data: dissabte 25 de juliol

Horari i durada: 11 hores. L’activitat té una durada aproximada d' 1.30 hores.

Preu: 6,50€ per persona.

La visita posa en relació la literatura catalana, especialment de la segona meitat del segle XIX i primera del XX, amb algunes de les peces del Gabinet del col·leccionista. El fil conductor de la visita ens portarà a viatjar a l'entorn del 1900 per tal de conèixer algunes de les realitats viscudes a Catalunya del moment, centrades principalment a Barcelona. A través de diversos textos repassarem alguns dels autors més destacats mentre ens endinsem en els ambients d'aquest passat del qual els objectes del Museu en són perfectes testimonis. Activitat al voltant de la celebració de Sant Jordi, que aquest any per motius sanitaris s’ha traslladat al dia 23 de juliol.

Visita taller autònoma: D’auca en auca i tiro perquè em toca!

Públic destinatari: Unitats familiars formades per nens/nenes d’entre 6-12 anys i almenys 1 adult acompanyant.

Data: dissabte 25 de juliol

Horari i durada: A partir de les 16 hores i fins al tancament del Museu (19 hores). Durada aproximada d' 1.30 hores

Preu i venda d'entrades: 3€ per persona.

La visita taller té com a fil conductor un joc que permet l’exploració del Gabinet del col·leccionista plantejant preguntes i dinàmiques per interactuar amb els objectes insòlits de la col·lecció. Una vegada acabada aquesta dinàmica, es proposa que cada grup pugui crear la seva pròpia auca mitjançant imatges adhesives i retoladors.

Mesures de prevenció pel COVID-19: en tractar-se d’una activitat en la que es manipulen diferents materials, aquests s’han sotmès a un procés de desinfecció abans de l’inici de l’activitat. El manteniment de la distància social amb la resta de participants correspon a cada unitat familiar participant. És obligatori l’ús de mascaretes.

És imprescindible efectuar la reserva prèvia per a cadascuna de les visites guiades a reservesmuseumares@bcn.cat o bé comprar l'entrada anticipada per internet.

Més informació: Al telèfon 93 256 35 00, de dimarts a divendres de 10 a 19 hores, o al correu electrònic reservesmuseumares@bcn.cat