IniciTorna el Dia Internacional dels Museus

Torna el Dia Internacional dels Museus

Sota el lema “El poder dels museus”, torna un any més el Dia Internacional dels Museus, que se celebra des del 1977 cada 18 de maig. Organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), el DIM és el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

I és que els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l'accessibilitat i la construcció de comunitat a través de l'educació.

El poder d’aconseguir la sostenibilitat. Com a actors clau en les seves comunitats locals, els museus contribueixen a impulsar una gran varietat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, entre els quals s'inclouen el foment de l'economia social i de proximitat, i la difusió d'informació científica sobre els reptes mediambientals.

El poder de la innovació en la digitalització i l'accessibilitat. Els museus s'han convertit en espais innovadors on es poden desenvolupar noves tecnologies i aplicar-les a la vida quotidiana. La innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i plens de matisos.

El poder de construir comunitat a través de l'educació. Amb les seves col·leccions i programes, els museus connecten un teixit social que és essencial en la construcció de comunitats. Contribueixen a conformar una societat civil informada i compromesa defensant valors democràtics i oferint oportunitats d'aprenentatge a totes les persones. 

Pel que fa el Museu Frederic Marès, el dia 18 de maig, de 10 a 19 h, oferirà una visita lliure a les exposicions permanents d'Escultura (època antiga fins a s. XIX) i del Gabinet del col·leccionista (pipes, fotografies, joguines, ventalls, rellotges...principalment s.XIX). 

 

Data: dimecres 18 de maig 2022

Lloc: Museu Frederic Marès

Horari: Diumenge d'11 a 20 h i dimarts de 10 a 19 h

Preu: Gratuït. Reserva prèvia a bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares

#DIM2022

Més informació