IniciTres joves

Tres joves

    image: 

L'escultura Tres joves, realitzada en marbre blanc per Frederic Marès entre 1915 i 1922, s'exhibeix ara al seu Estudi-biblioteca, juntament amb la resta d’obres de l’artista. L'obra va ser adquirida pel Museu l'any 2016 mitjançant subhasta i entre l’any 2017 i el 2022 s'han portat a terme diverses fases d’intervenció en conservació-restauració, tant de l'escultura com de la seva peanya, feta en marbre de Carrara. Es tracta d’una obra que s’emmarca dins del corrent noucentista i és l’antecedent del conjunt Joventut-Ritme que s’exposa al seu costat.

Tres joves és una peça destacable de la producció artística de Frederic Marès de la seva primera etapa creativa. A l’arxiu del Museu es conserven fotografies del taller de Marès d’aquests primers anys, on s’aprecia aquests grup escultòric sobre la seva peanya original, que també hem recuperat.

Per altra banda, Frederic Marès va realitzar un model en guix d’aquest conjunt que actualment es conserva en una col·lecció particular.

En arribar al Museu, l'escultura no presentaba un bon estat de conservació, doncs havia estat exposada en un jardí exterior. Presentaba brutícia superficial i una lleura degradació del marbre. Així mateix, la peça també havia patit un accident i la part més afectada era el cap de la figura central, que s'havia trencat i adherit de nou, i la seva cama esquerra, que s'ha hagut de reconstruir en una altra posició respecte a la reconstruida després de l'accident en morter de guix i cola. La reconstrucció s'ha dut a terme a partir de la digitalització 3D, amb fotogrametria, de l’escultura i el model de guix conservat a la col·lecció particular.