HomePréstec a l'exposició: 'Renacer. La catedral transformada'

Préstec a l'exposició: 'Renacer. La catedral transformada'

La Catedral de Palència celebra el seu VII Centenari amb la mostra ‘Renacer’, que té lloc entre els mesos de juny i desembre. Més que una exposició, es tracta d’una experiència en la qual el relat ve donat pel propi edifici i els seus set segles d'història i d'art. D’aquesta manera, lluny de concebre la Catedral com a mer contenidor artístic, ‘Renacer’ convertirà els espais en un dels seus principals arguments, sempre relacionats amb les peces artístiques reunides.

Els llocs més coneguts de l'edifici compartiran protagonisme amb altres que normalment no poden ser visitats i en ells es podran veure tant les obres mestres catedralícies com unes altres habitualment no exposades o desconegudes fins al moment, així com algunes que en el seu moment van pertànyer a la seu palentina i ara tornen des dels diferents llocs als que van anar a parar, com és el cas del Sant Joan Baptista d’Alejo de Vahía que el Museu Frederic Marès ha cedit en préstec. Existeix la hipòtesi de que l'escultura podria procedir d'un encàrrec de mostra pel retaule que la mateixa Catedral de Palència va fer a Alejo de Vahía. Per tant, fins l'11 de desembre es pot veure a Sant Joan Baptista juntament amb la Maria Magdalena d'Alejo de Vahía que habitualment forma part d'un compartiment del retaule de la Catedral. Totes dues escultures s'exposen juntes per primera vegada després de separar-se.

‘Renacer’ forma part dels actes de commemoració dels set segles transcorreguts des de l'inici de la construcció de la Catedral gòtica, impulsats per la Fundació 7è Centenari Catedral de Palència 2021, integrada per la Diòcesi de Palència, la Junta de Castella i Lleó, la Diputació i l'Ajuntament de Palència, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i la CEOE.

Lloc: Catedral de Palència (Palència)

Dates: Del 17 de juny a l'11 de desembre de 2022

 

El Museu ha cedit en préstec una obra:

 

 Sant Joan Baptista