La revelació

  • Teatre

Jorge-Yamam Serrano

El fenomen dels 'whistleblowers' o filtradors d'informació reservada mitjançant la xarxa inspira un espectacle de teatre documental a ritme de thriller tecnològic.

Què faríeu si tinguéssiu accés, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, a un material classificat que demostrés l'abús, la corrupció i la il·legalitat tant del govern com de grans empreses? Els protagonistes d'aquest espectacle són els tres grans whistleblowers digitals actuals: Julian Assange, Chelsea Manning i Eduard Snowden. Els seus actes els han portat a l'exili i la presó. En escena, els veureu a tots tres privats, d'una manera o altra, de llibertat.

Potser relacionem aquests fets amb la moderna era d'internet, però ens expliquen una història molt antiga. Que potser aquests tres personatges no ens recorden el mite del boig que crida la veritat enmig de la plaça pública i, acusat de fals profeta, traïdor o heretge, acaba empresonat, assassinat o bandejat?

La revelació tracta també sobre els diferents tipus de censura moderna, la crisi dels mitjans i del periodisme, la llibertat d'expressió, les formes de control de governs i les noves formes digitals de resistència. Tots els diàlegs, situacions i documents de l'obra són reals, tot i que sovint semblen fruit d’una ficció dramàtica o d'una història d'espionatge.

Com a responsable de la proposta escènica, Jorge-Yamam Serrano. Des del 2003 ha portat el teatre de petit format als domicilis i espais reals amb el projecte Teatro de Cerca. Ha dirigit, escrit i protagonitzat l'obra Que vaya bonito, guanyadora del premi FiraTàrrega 2012, nominada finalista al premi Max al Millor Espectacle Revelació del 2014... Segur que recordeu Camargate, una peça de teatre documental que va escriure basant-se en l'enregistrament d'un dinar que, fa uns anys, va sacsejar la política catalana. Jorge-Yamam Serrano ha treballat en aquest muntatge amb Neus Molina, periodista i editora de la revista Godot, especialitzada en  cultura i arts escèniques,  que ha aportat al muntatge el seu assessorament en matèria de periodisme, documentació i tractament de la informació.

Una producció del Grec 2018 Festival de Barcelona, Cia. La Rueda i Teatro de Cerca.

El dia 14 de juliol, després de la representació, s’organitza un Col·loqui postfunció. Consulteu aquest enllaç per a més informació.

Fitxa artística

Direcció i dramatúrgia: Jorge-Yamam Serrano Assessorament i comunicació: Neus Molina Interpretació: Ruben Ametllé, Cristina Gámiz, Xavi Sàez Ajudantia de direcció: Marc Cartanyà Xarxes socials i entorn digital: Rubén García Audiovisuals: Nico Aguerre Producció executiva: Adriana Nadal Vestuari: Eva Camino Confecció: Bàrbara Glaenzel Disseny de la il·luminació i espai escènic: Guillem Gelabert Agraïments: Centre Cívic del Parc-Sandaru, Infoflow, Gonzalo Boye, Germán Aranda, Davide Dormino, Dani Vilaró (Amnistia Internacional), Irídia, Irene Santiago , Andrés García Berrio, Simona Levi (Xnet), Stephane Grueso (Fíltrala), Críptica, Tnc, Sixto Paz Produccions, La Virgueria, Xesca Salvà, La Perla 29

Dates

  • Dates
  • Espai

    Teatre Lliure Montjuïc
    http://www.teatrelliure.cat

    Passeig de Santa Madrona, 40

  • Durada
    85
  • Llenguatge
    Català
  • Preu
    22