Sis racons secrets de Barcelona

Descobriu els llocs amagats de la ciutat que trobareu a poques guies de Barcelona però segur que heu vist a les xarxes socials.

25/02/2021 17:14 h

Miriam Vilaseca

La casa de les flors al carrer de l’Allada-Vermell

Es diu que és una de les façanes més boniques i fotografiades de Barcelona. No la coneixeu? És la casa del Lucky i la Inés i es troba al barri de la Ribera (carrer de l’Allada-Vermell, 12).

Una casa plena de plantes que els mateixos propietaris, tot i que no són jardiners, han anat recollint del carrer i cuidant. Ja fa anys que ho fan, i és per això que no hi ha ningú que no es pari uns segons a gaudir d’aquesta casa i, fins i tot, a fer-li alguna fotografia per al record.

 

El gronxador amb millors vistes de Barcelona

Us imagineu un gronxador des del qual pugueu gaudir d’unes vistes increïbles de Barcelona? Doncs existeix!

Es tracta d’un gronxador en mig de la muntanya, prop del mirador d’Horta. Un lloc poc conegut, però ja disposa de senyalització i s’hi pot accedir caminant sense problemes.

Us animeu a enlairar-vos i gaudir de les vistes panoràmiques?

Hi podeu arribar amb transport públic o amb cotxe. Haureu d’anar al mirador d’Horta (o mirador de Mundet) i des d’allà caminar uns 15 minuts en pujada fins a arribar-hi. 

 

Traslladeu-vos a Mèxic sense sortir de Barcelona: els jardins de Mossèn Costa i Llobera

Prop del port de Barcelona i a escassos minuts a peu del centre hi trobem un parc ben peculiar. I és que els jardins de Mossèn Costa i Llobera són tot un espectacle de varietats de cactus i plantes suculentes, amb el mar blau de fons.

Hi podreu trobar més de vuit-centes espècies de cactus i plantes crasses portades de zones desertes d’arreu del món. És per això que s’ha convertit en un dels jardins especialitzats en cactus i plantes crasses més importants d’Europa.

La seva situació geogràfica fa que estigui a dos o tres graus més de temperatura que la mitjana de la resta de la ciutat, de manera que es crea un microclima ideal per al creixement d’aquestes espècies.

Us atreviu a visitar Mèxic sense sortir de Barcelona?

 

Baixant de la Font del Gat…

Heu cantat aquest títol? Si és que sí és que coneixeu la cançó, però probablement no coneixeu d’on ve.

La Font del Gat és una font que es troba als jardins de Laribal, un parc construït entre el 1917 i el 1924, ple de vegetació, placetes, escales i fonts. Aquests jardins van ser el primer roserar públic que es va crear a Barcelona.

La cançó La Marieta de l’ull viu la va dedicar a la font el periodista i autor teatral Joan Amich. Una cançó que narra els amors de la Marieta amb un soldat, i que es va convertir pràcticament en un himne català.

 

Els inicis de Gaudí com a arquitecte: la Casa Vicens

Gaudí com a arquitecte va fer grans obres que avui en dia són conegudes arreu del món (la Sagrada Família, la Casa Milà, el Park Güell, la Casa Batlló…).

El que potser no sabeu és que la Casa Vicens va ser la primera obra d’Antoni Gaudí i una de les primeres cases del moviment modernista a Catalunya i a Europa. Aquesta casa, que sembla treta d’una pel·lícula fantàstica i es va construir entre el 1983 i el 1985, va ser encarregada per Manuel Vicens i Montaner com a casa d’estiueig.

La casa es troba al barri de Gràcia, al carrer de les Carolines, i no deixa indiferent ningú que passegi per allà. 

 

Refugi antiaeri de la plaça del Diamant, a Gràcia

A la plaça del Diamant, al barri de Gràcia, a 12 metres sota terra, es troba un dels refugis antiaeris més grans dels que es van construir a Barcelona.

Aquest refugi, que es va descobrir l’any 1992 mentre es feien unes obres al barri, va salvar la vida a més de dues-centes persones durant nombrosos atacs de la Guerra Civil.

Actualment es pot visitar, per recuperar la memòria d’aquests túnels secrets, amb les visites guiades que ofereix el Taller d’Història de Gràcia.

Etiquetes associades a la notícia