El Barcelona Festival de Nadal tanca amb èxit l’edició del 2023

Més de 300.000 persones han assistit al Festival de Nadal per gaudir durant catorze dies de 90 sessions d’espectacles i més de 20 projectes culturals a la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat. Per la seva banda, la novena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària ha rebut fins a 120.000 visitants.

29/12/2023 15:25 h

Ajuntament de Barcelona

Del 16 al 29 de desembre, l’espai de la plaça de Catalunya amb propostes familiars de matí ha rebut una mitjana de 25.000 visites diàries, en què infants i grans han pogut gaudir d’activitats participatives i tallers en què el paper n’ha estat el protagonista, o les arts escèniques de carrer a càrrec de Silvia Batet, la Companyia de Circ “eia”, Eléctrico 28, LASALA, Lézards Bleus i Quim Bigas.

A la tarda, la música també ha estat protagonista al festival, amb Miqui Puig donant la benvinguda amb el seu set, i propostes en directe de The Gramophone Allstars Big Band, Mazoni, Tarquim, Saphie Wells, Alba Armengou, Dani Nel·lo, Magalí Datzira, La Maria i Núria Graham.

Al vespre, l’Agrupación Señor Serrano, amb l’espectacle de teatre, música i arts visuals de gran format Una Taula, ha acomiadat cada jornada del Barcelona Festival de Nadal.

A la plaça de la Universitat, s’han captat durant els catorze dies del festival els moviments i les interaccions dels vianants per generar la coreografia urbana que cada nit ha emès la majestuosa torre de llum de la instal·lació audiovisual interactiva Analema, una idea original de Sónar, amb motiu del seu 30è aniversari. A més, durant dos vespres també s’ha pogut gaudir d’una performance en directe amb Tarta Relena.

Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La 9a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària ha millorat l’afluència d’assistents respecte a l’edició anterior fins a arribar als prop de 120.000 visitants, 5.000 més que l’any passat. Durant 13 dies, 62 empreses i organitzacions han posat el consum responsable al centre i han promogut la compra social, local i compromesa amb 32 carpes i casetes. A més, prop de 6.000 persones han participat en el conjunt d’activitats proposades a l’espai familiar de l’Esfera, per exemple, amb el joc del Consum Responsable o els tallers que s’hi han organitzat.

Sons de Ciutat fins al 4 de gener

La música continuarà sonant per tota la ciutat aquest Nadal, amb la versió hivernal del Sons de Ciutat, que reparteix per mercats, places i eixos comercials de tots els districtes més de cent concerts gratuïts fins al 4 de gener. Encara es podran veure al cicle Sons de Ciutat els concerts de Boozan Dukes, Concert de Nadal de l’Orfeó Català, Corcs Drum&Organ, Delickites, Duo Enxebre, Gènesi Quartet, Gots de Tuba, Intana, Júlia Blum, Les Testarudes, Mariana També, Marina BBFace, Memi Sillah, Miqui Puig, Miranda Fernández, Nara is Neus, Núria Garcia, Paula Peso, Quartet Fiora, Raval Flamenco Jazz Group, Sara Aldana, Selma Bruna, Spread Latin Trio, Ssissterss, Swing Cooking Trio, The Crab Apples i The Gramophone Allstars Big Band.

 

Etiquetes associades a la notícia