Inici / Llistat notícies / El cicle de xerrades 'Trencadís Literari' es trasllada a la xarxa de manera temporal

El cicle de xerrades 'Trencadís Literari' es trasllada a la xarxa de manera temporal

13FEBR.2020

El cicle de xerrades Trencadís Literari, que analitza la ciutat des de la perspectiva antropològica, a partir de les creacions artístiques que en parlen i que s'estava celebrant des del passat 5 de març, es trasllada de manera temporal a la xarxa, com a mínim mentre duri l'alerta sanitària generada per la COVID-19 i es mantingui la situació de confinament. Consulteu el Facebook del Museu Etnològic i de Cultures del Món i el seu canal de YouTube per seguir el cicle en línia.

L'edició del Trencadís Literari d'aquest any 2020 està dedicarà a seguir el rastre de la capital catalana en els muntatges teatrals. Els protagonistes són un seguit de directors teatrals que parlen sobre les obres que han dirigit, creacions que sempre tenen com a escenari o com a protagonista la ciutat on vivim.

Condueix el cicle l’escriptor i periodista Martí Gironell, autor d’obres literàries com La força d'un destí, premi Ramon Llull de novel·la 2018. Ell va portar al museu el 5 de març passat el director Joan Lluís Bozzo per parlar sobre el musical Flor de nit, una obra de Manolo Vázquez Montalbán que estava ambientada en un cabaret del Paral·lel i que constituïa una repassada a la vida noctàmbula de la Barcelona dels anys 30 del segle passat.

A causa de l'alerta sanitària de la COVID-19, però, el cicle ha quedat paralitzat, com a mínim de manera presencia. Tot i això, les noves tecnologies ofereixen la possibilitat de reprendre'l ara en les dates previstes en format telemàtic, mitjançant retransmissions en directe a través de Facebook i de YouTube. Així, el dijous 16 d’abril, Paco Mir ens parlarà en línia sobre La plaça del Diamant, i el dimecres, 29 d’abril, serà la directora Carme Portaceli qui ens parlarà sobre L’Auca del senyor Esteve.

Han quedat pendents dues sessions, protagonitzades pel director Gregorio Escalona i l'obra Quan la ràdio parlava de Franco, que estava prevista per al 19 de març passat, i la que oferia Jordi Prat per parlar sobre el muntatge La Rambla de les Floristes, prevista inicialment per al 2 d'abril. Mantingueu-vos connectats amb les xarxes socials del museu perquè probablement aquestes sessions pendents es reprogramaran a partir del 29 d'abril, de manera presencial si les circumstàncies ho permeten, o bé per via telemàtica.

 

Dijous 16 d’abril

Paco Mir ens parla sobre La plaça del Diamant

Humorista, actor, guionista… però també un director que ha sabut recrear als escenaris obres literàries com La plaça del Diamant, la novel·la amb la qual Mercè Rodoreda dibuixava un retrat gris i realista de la Barcelona de postguerra.

Segueix des d'aquí la sessió en directe!

 

Dimecres 29 d’abril

Carme Portaceli ens parla sobre L’Auca del senyor Esteve

Amb la col·laboració del dramaturg Pablo Ley, Carme Portaceli va portar a l’escenari del TNC una de les obres més conegudes de Santiago Rusiñol, però ho va fer actualitzant la trama i portant-la als anys del franquisme, amb una banda sonora a càrrec del músic Dani Nel·lo.

Segueix des d'aquí la sessió en directe!

 

Dijous 7 de maig

Gregori Escalona ens parla sobre Quan la ràdio parlava de Franco

Director de la companyia teatral Atrezo de Vilafranca del Penedès, Gregori Escalona va portar a escena no fa gaire un muntatge de Josep M. Benet i Jornet, un dels dramaturgs contemporanis catalans de més èxit, una peça que ens transporta a la Barcelona de postguerra i ens mostra un entorn de misèria i privacions amb una manca asfixiant de democràcia i llibertats.

Segueix des d'aquí la sessió en directe!

 

Dilluns 18 de maig

Jordi Prat ens parla sobre La Rambla de les Floristes

Tot un clàssic del teatre popular català d’alta qualitat, Josep Maria de Sagarra va escriure el 1935 un sainet en vers que prenia com a punt de partida la popular Rambla de les Flors de Barcelona per dibuixar un retrat de la calidoscòpica societat barcelonina de mitjan segle XIX. El director Jordi Prat i Coll va signar una posada en escena on va incloure elements de la Rambla actual que van des dels venedors ambulants i les estàtues humanes fins a l’atemptat terrorista de l’any 2017.

Segueix des d'aquí la sessió en directe!

Icon

Museu Etnològic i de Cultures del Món

Comparteix-la! Facebook Twitter Whatsapp