Arriben les 'Jornades Ciutats de Ciència: Com connectem la ciència i la ciutadania?'

..
07/03/2023 - 11:46 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El Centre Ernest Lluch de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (CUIMP) organitza els dies 16 i 17 de març les ‘Jornades Ciutats de Ciència: Com connectem la ciència i la ciutadania?’ Les jornades, de participació gratuïta amb prèvia inscripció, tindran lloc a la sala Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i les diferents sessions comptaran amb la participació de diverses persones representants de Barcelona Ciència i Universitats.

Les jornades permetran conèixer metodologies, iniciatives i casos d’èxit per apropar la ciència a la societat i fer-la partícip en el plantejament de necessitats i solucions, presa de decisions o, fins i tot, generar nou coneixement. Així, en la primera jornada, el 16 de març, la sessió inaugural abordarà els motius pels quals cal connectar la ciència amb la ciutadania, un taller permetrà apropar-se al rol que juguen les universitats en aquesta connexió i dues sessions més aprofundiran en la transferència de la recerca a la societat i l’assessorament científic en les polítiques públiques. La segona jornada, el 17 de març, se centrarà en la ciència ciutadana, així com en l’organització d’activitats i esdeveniments en la promoció de la cultura i educació científiques.

El programa de les jornades contempla diferents agents implicats en el sistema de ciència i el seu pont amb la societat, com són representants de l’administració a diferents escales, centres de recerca, universitats, entitats o l’àmbit educatiu. Pots consultar el programa complet de les jornades i inscriure-t’hi a través d’aquest enllaç.