Barcelona acull la BIO-Europe Spring amb destacada presència catalana

..
15/03/2024 - 15:42 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Per quarta vegada, Barcelona torna a convertir-se en l’epicentre europeu de la comunitat biofarmacèutica internacional amb la celebració de BIO-Europe Spring. Els pròxims 18,19 i 20 de març de 2024 la ciutat acollirà el congrés d’aquest sector més important que es fa a Europa de la indústria biotecnològica i farmacèutica. 

La ciutat ha estat seu de la BIO-Europe Spring en tres edicions passades, l’any 2010, 2013 i 2017, i sempre ha comptat amb una àmplia representació catalana i internacional per ser un punt de trobada clau per al sector. En aquesta 18a edició del certamen, s’espera una destacada representació dels professionals i empreses establertes a Catalunya, amb un total de 150 delegats i delegades de 90 empreses i entitats, una xifra que representa el 50% de la representació estatal. En total, l’organització preveu obtenir xifres rècord de participació amb més de 3.700 persones de 2.000 companyies d’arreu del món que participin en més de 20.000 reunions individuals. 

El director general de Biocat, Robert Fabregat, ha destacat que aquest tipus de trobades a Barcelona augmenten les possibilitats de fer negoci amb altres companyies internacionals. “L’atracció d’un nombre tan elevat de professionals del sector de tot el món a Barcelona, suposa una gran oportunitat per a totes les empreses i startups catalanes per fer networking, desenvolupar els seus negocis, trobar nous inversors, i també, impulsar la seva presència internacional”.

El congrés és una excel·lent oportunitat per a reafirmar la posició estratègica de Catalunya i Barcelona com a centre de negocis internacional capdavanter en ciències de la vida i de la salut, atreure inversió estrangera i aprofitar els beneficis que tenen els amfitrions i les empreses locals abans i durant el congrés. Enguany, BIO-Europe Spring portarà a Barcelona 3.700 delegats, un increment del 8% sobre l’anterior edició celebrada a Basilea (Suïssa), i superior a l’edició de 2017 de Barcelona, que va comptar amb la participació de més de 2.500 delegats de 1.440 empreses i entitats.

La BioRegió de Catalunya, en constant creixement

El sector de les ciències de la vida i la salut de Catalunya continua experimentant un creixement continu en indicadors macroeconòmics, innovació, recerca i inversió. Segons l’Informe de la BioRegió de Catalunya 2023, el sector representa el 7,9% del PIB de Catalunya 2022 i aglutina més de 1.400 empreses, que donen feina a 264.000 persones (el 6,5% de la població ocupada de Catalunya). Pel que fa a la recerca, Catalunya està entre els deu països del món amb més participacions en assajos clínics, i ocupa la cinquena posició a Europa. En l’àmbit mundial, Catalunya se situa en 8è lloc.