El Zoo estrena noves activitats escolars per fomentar el coneixement de la biodiversitat

S’ofereixen un total de set experiències pedagògiques adaptables a diferents nivells educatius amb un nou pla educatiu per esdevenir un centre de referència en conservació de la biodiversitat i divulgació de valors de respecte cap a la natura i el medi ambient.

..
21/11/2023 - 14:33 h

El Zoo de Barcelona estrena una nova oferta educativa adreçada a escoles i instituts que té com a objectiu conscienciar sobre la necessitat de protegir la natura. Un pas més per esdevenir un centre de conservació de la biodiversitat i la cura de la natura i el medi ambient.

Aquesta nova oferta educativa es concreta en paquet d’activitats participatives i experiencials que busquen afavorir la reconnexió de l’alumnat amb la natura per promoure el canvi cap a una societat més respectuosa amb la biodiversitat i més activa en la seva defensa.

Són un total de set propostes fetes pel personal educatiu del Zoo, seguint una metodologia STEAM –pràctica, amb materials diversos i abordant situacions reals– on es tracten matèries com la biologia, l’ecologia, la zoologia, la conservació de la biodiversitat i el benestar animal, posant especial èmfasi en la fauna propera, autòctona i amenaçada. Les activitats s’adapten a qualsevol nivell educatiu, des d’infantil fins a secundària.

En aquestes activitats es fan servir microscopis, maquetes de diferents entorns naturals del planeta, mostres d’elements típics del bosc mediterrani, o animals i plantes de joguina, entre d’altres. I es fan en nous espais educatius com una nova sala polivalent, un laboratori i dues aules, una d’elles, amb el mobiliari adaptat a l’alumnat d’infantil.

Un equip d’educadors i educadores, pioner a l’Estat

Fundat el 1975, el departament d’educació del Zoo de Barcelona és un dels primers d’Europa i el primer que va existir a l’Estat espanyol. Des de l’inici, va dirigir els seus esforços envers els centres educatius reglats i també a tot tipus de públic interessat en la temàtica animal i naturalista. Els seus educadors i educadores treballen en xarxa seguint una estratègia conjunta per contribuir a la conservació de la biodiversitat a través de l’enorme potencial de coneixement i sensibilització que tenen els zoos i aquaris.

El Zoo, centre de conservació de la biodiversitat i referent en la consciència mediambiental

El nou pla educatiu del Zoo de Barcelona s’emmarca en el Nou Model de Zoo, aprovat el 2019, i  que té la conservació de les espècies, la recerca i l’educació com a pilars bàsics. Amb aquestes noves activitats, el Zoo continua avançant en la seva aposta per contribuir de manera decisiva a conscienciar la societat de la necessitat de protegir, entre tots i totes, la natura i el medi ambient.