Els esdeveniments tecnològics del 2022 a Barcelona

Barcelona es reafirma un any més com un pol d’atracció internacional de trobades sobre tecnologia i innovació digital. Algunes convencions de renom mundial com el Mobile World Congress o l’Smart City Expo repeteixen a la ciutat.

..
19/01/2022 - 16:49 h

Els esdeveniments tecnològics no són només una exhibició de tendències, són també una porta a nous contactes, aprenentatges i oportunitats laborals. Descobriu algunes de les convencions que no us podeu perdre aquest 2022 a Barcelona.

Mobile World Congress Barcelona

Quan: 28 de febrer – 3 de març

On: recinte Gran Via de Fira de Barcelona

La trobada més influent a escala internacional sobre connectivitat serà l’aparador de productes i tecnologies d’última generació i, sobretot, una mirada al futur dels mòbils. El núvol, les tecnologies financeres, la intel·ligència artificial o el canvi climàtic seran alguns dels temes de capçalera. Hi participaran grans companyies globals que compartiran les seves novetats i reflexionaran sobre el panorama que ve.

4 Years From Now (4YFN)

Quan: 28 de febrer – 3 de març

On: recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Com en l’edició anterior, juntament amb el Mobile World Congress tindrà lloc el 4 Years From Now, la plataforma de negoci, emprenedoria i innovació centrada en el món de les empreses emergents. Centenars d’empreses tecnològiques hi exhibeixen els seus productes, guanyen visibilitat internacional i connecten amb inversors, corporacions i altres emprenedors.

Mobile Week Barcelona

Quan: 28 de març – 3 d’abril

On: Barcelona (diversos espais)

La família Mobile es completa amb aquesta setmana d’activitats gratuïtes per reflexionar sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana i apropar-la a la ciutadania. La iniciativa abordarà els grans reptes i oportunitats que planteja la tecnologia, especialment en relació amb la cultura, la qualitat de vida, la privacitat, l’ètica, la sostenibilitat i la seguretat.

Advanced Factories Expo & Congress

Quan: 29-31 de març

On: Centre de Convencions Internacional de Barcelona

El Fòrum de Barcelona presentarà aquesta mostra dedicada a la indústria 4.0. Es tracta de la segona fira més important sobre automatització industrial d’Europa i té un paper fonamental en la implantació de les fàbriques intel·ligents. La convenció oferirà solucions disruptives en àmbits com la digitalització de la indústria, la robòtica, la impressió en 3D o la fabricació avançada.

OFFF Barcelona

Quan: 5-7 de maig

On: Disseny Hub Barcelona

El Museu del Disseny presenta un any més el festival internacional de creativitat, disseny i cultura digital de Barcelona. Aquesta comunitat rebrà totes les persones amb ganes d’aprendre, participar i inspirar-se durant tres dies amb conferències, activitats i espectacles. Talents innovadors i creadors internacionals compartiran experiències i tendències en el camp del disseny.

ISE Barcelona

Quan: 10-13 de maig

On: recinte Gran Via de Fira de Barcelona

L’Integrated Systems Europe és la fira dedicada a la integració de sistemes i experiències audiovisuals més gran del món. Hi participaran marques com Google, HP, Microsoft o Logitech, i oferirà sis zones tecnològiques en un espai d’exhibició de solucions especialitzades. La tecnologia més innovadora serà present a l’esdeveniment, que inclourà grans projeccions, realitat virtual, streaming media i molt més.

IoT Solutions World Congress

Quan: 10-12 de maig

On: recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Es tracta de l’esdeveniment de referència sobre l’internet de les coses (IdC). Enguany reunirà els principals actors globals involucrats en la transformació digital de les empreses i en l’aplicació de tecnologies al món real, com l’IdC, el 5G, la intel·ligència artificial o la computació quàntica, entre d’altres. L’edició tindrà lloc juntament amb el Barcelona Cybersecurity Congress.

JBCN Conf

Quan: 18-20 de juliol

On: Centre de Convencions Internacional de Barcelona

L’organització sense ànim de lucre Barcelona Java Users Group organitza aquest congrés dedicat al món del Java i les tecnologies relacionades. Entusiastes d’aquest llenguatge de programació es reuneixen per compartir coneixements, parlar d’innovació i mostrar els seus últims treballs al sector. El programa inclou xerrades i sessions pràctiques, així com l’espai JBCN4Kids amb tallers per a infants i adolescents.

Jump2digital

Quan: 10 de novembre

On: Llotja de Mar

Es tracta de l’esdeveniment de referència per al talent digital a la ciutat de Barcelona on empreses de tot l’ecosistema tenen l’oportunitat de connectar amb nou talent digital. Ponències, hackathons, speed dating o tallers són algunes de les activitats que es duran a terme, amenitzades amb música, experiències amb la tecnologia o varietat gastronòmica a base de furgoteques. Serà la gran festa del talent digital per acomiadar l’any 2022.

Smart City Expo World Congress

Quan: 15-17 de novembre

On: recinte Gran Via de Fira de Barcelona

Una de les trobades amb més expectació es produirà a finals d’any. Dedicada a promoure el debat sobre les ciutats intel·ligents, oferirà un format híbrid per connectar més de set-centes ciutats del món interessades en la revolució tecnològica, la innovació urbana i les aliances internacionals. Expositors i ponents donaran la seva visió sobre la transformació que viuen les metròpolis.

Pendents de confirmació hi ha altres esdeveniments tecnològics de relleu com el Sònar+D, el congrés més tecnològic de la família Sònar, que explora la innovació aplicada a la creativitat i l’art amb una programació dedicada al treball en xarxa i la inspiració. En el passat, el Sònar+D s’havia inclòs en el festival Sònar, que enguany tindrà lloc del 16 al 18 de juny a la ciutat.

També cal estar atents al Tech Spirit Barcelona, nascut de manera espontània arran de la pandèmia de la covid-19 i que ja ha organitzat dues edicions. Una trobada per a emprenedors, empreses emergents, inversors, corporacions i tothom qui no es vulgui perdre el que es cou a l’ecosistema tecnològic de Barcelona.