La ciutadania, més a prop del coneixement científic municipal

La producció científica municipal a un clic des de la nova comunitat "Literatura científica" al repositori institucional.

..
15/02/2021 - 07:59 h

L’impuls dels projectes de recerca a la ciutat de Barcelona i la divulgació de la cultura científica entre la ciutadania són objectius del Pla Barcelona Ciència 2020-2023 que ha de fomentar la política científica de la ciutat per afrontar els reptes actuals i de futur.

Per col·laborar amb la creació d’eines i recursos per a la divulgació de la recerca feta des de les entitats municipals, el repositori institucional BCNROC, ha obert una comunitat de “literatura científica” adreçada a visibilitzar la documentació d’investigació produïda per les institucions municipals amb el convenciment que és un be públic que ha d’estar accessible de forma lliure i gratuïta per a tota la ciutadania.

La primera col·lecció que descobrim és la del Museu de Ciències Naturals de Barcelona on hi trobareu articles sobre els coleòpters, petites joies desconegudes per un públic no especialitzat com la col·lecció de sons de la natura, ponències sobre els artròpodes presentades pels investigadors a diferents congressos, monografies descobrint aspectes naturalistes de Barcelona, parts de llibres, mètodes de gestió de les col·leccions del museu, formes de conservació d’espècimens zoològics o conèixer l’existència dels herbaris històrics del Jardí Botànic. Més de 61 grans col·leccions que van des de l’ecologia evolutiva fins a mineralogia, la paleontologia o els vertebrats.

El Servei de Documentació i Accés al Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Centre de Documentació del Museu de Ciències Naturals, ha treballat les diferents metadades dels documents per poder millorar l’experiència de cerca dels ciutadans interessats en aquest ric patrimoni de la ciutat i permetre’n un fàcil accés des del BCNROC, plataforma pensada per difondre el coneixement municipal.

Us convidem a conèixer els tresors d’aquest museu i la seva tasca de recerca i divulgació científica.