Més de 2.100 estudiants de secundària participen en la jornada STEAM al Palau Sant Jordi

Jornada STEAM
17/04/2024 - 14:00 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Més de 2.100 estudiants de segon i tercer d’ESO van participar en l’STEAM Anella, la matinal de ciència i tecnologia organitzada per Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) que es va celebrar ahir al Palau Sant Jordi. La jornada va reunir l’alumnat de 29 centres educatius de Barcelona i la seva àrea metropolitana, el Maresme i el Gironès.

L’STEAM Anella va convertir el Palau Sant Jordi en una aula de ciències per acollir una quinzena d’activitats i espectacles que van permetre a l’alumnat experimentar amb l’increment de temperatura que es genera a les ciutats amb l’efecte illa de calor i buscar solucions per pal·liar-lo; conèixer la reacció del cervell davant dels trucs de màgia; construir autòmats per aprendre sobre disseny i tecnològica; o entendre el funcionament d’un cotxe elèctric de la mà de l’equip e-Tech Racing, format per l’alumnat de l’EEBE. A més, la jornada va comptar amb dinàmiques com un escape room per explicar el rol de les dones científiques en el desenvolupament de la teoria de la relativitat, i amb espectacles de música i dansa vinculats amb temàtiques com les lleis de Newton del moviment.

El projecte de BSM i la UPC per a la promoció de les vocacions científiques fa sis anys que està en funcionament durant els quals ha assolit alts índexs de participació: les cinc jornades celebrades el 2023 van reunir més de 7.500 alumnes. Després de passar pel Zoo de Barcelona, el Park Güell, el Parc del Fòrum i el Palau Sant Jordi, l’STEAM celebrarà la darrera jornada del curs 2023-2024 en el Parc d’atraccions Tibidabo el pròxim 8 de maig.