S’acosta la tercera Biennal Ciutat i Ciència

Biennal Ciutat i Ciència
02/02/2023 - 11:47 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Del 21 al 26 de febrer, la ciència torna a sortir al carrer. La tercera edició de la Biennal Ciutat i Ciència convida a reflexionar sobre el fet de viure des de múltiples disciplines i punts de vista: viure tant al planeta com a la ciutat, tant pel que fa a la vida de l’ésser humà en general com de la comunitat científica en particular. Com a novetat, l’edició d’enguany se celebrarà simultàniament a Barcelona i a Madrid. El programa encara no s’ha fet públic, però es donarà a conèixer el pròxim dijous, 9 de febrer, en un acte que es podrà seguir en directe per internet a través d’aquest enllaç.

Aquesta Biennal explorarà les relacions de la nostra espècie amb l’entorn natural, humà i digital des de diferents òptiques: l’adaptació als canvis, l’equilibri de la natura, les condicions d’igualtat, la creativitat, la complexitat del món, la recerca i els mateixos processos de la ciència… Nombrosos aspectes que ubiquen la nostra espècie en l’enorme xarxa que compon la vida a la Terra i que s’abordaran des de totes les disciplines científiques, incloses les socials, i reflexionant sobre el seu impacte a totes les escales.

Les activitats i participants d’aquesta Biennal han estat proposades per un comissariat independent compost, en el cas de Barcelona, per Helen Cole, doctora en Salut Pública i investigadora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Josep Perelló, catedràtic de Física de Matèria Condensada de la Universitat de Barcelona i creador del grup OpenSystems-UB, i Lluís Nacenta, comissari, escriptor, músic i investigador de les interaccions entre art, tecnologia i ciència. Quant al programa de Madrid, aquest ha estat comissariat per Elea Giménez Toledo, científica titular del CSIC i directora de la plataforma ES-CIENCIA, i José Manuel Sánchez Ron, catedràtic emèrit d’Hostòria de la Ciència a la Universitat Autònoma de Madrid i escriptor.

Les activitats de la Biennal d’enguany tindran lloc en deu espais propers entre ells ubicats al districte de Ciutat Vella, concretament al barri del Raval. A més, com en altres edicions, a les activitats pròpies de la Biennal se sumaran les de la +Biennal, organitzades per equipaments municipals de proximitat, centres culturals i altres entitats i institucions que contribueixen cada dia a apropar el coneixement científic i la reflexió a la ciutadania, i que permetran eixamplar l’abast de l’esdeveniment a altres districtes de la ciutat.

Organització

La Biennal Ciutat i Ciència és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Ciència i Universitats, que compta amb el suport del Ministeri de Cultura i Esport en el marc de la Capitalitat Cultural i Científica de Barcelona. Aquesta edició la Biennal es fa simultàniament a Barcelona i a Madrid amb la col·laboració del Círculo de Bellas Artes de Madrid i la Fundación Española para la Ciencia i la Tecnologia (FECYT). La celebració de la Biennal Ciutat i Ciència s’emmarca en els objectius del Pla Barcelona Ciència 2020-2023.

Vols estar al corrent de l’actualitat científica de Barcelona?

Subscriu-te al Butlletí de Ciència i Universitats!