S’obre el període d’inscripcions del curs EscoLab 2023-24

Alumnes del programa Escolab
07/09/2023 - 13:52 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

Com cada any, amb l’inici del curs acadèmic, el programa EscoLab obre el seu període d’inscripcions per convidar a la comunitat d’estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a participar en activitats a laboratoris d’universitats, centres de recerca, hospitals i empreses. Del 8 al 15 de setembre, els centres educatius podran inscriure’s a les activitats d’aquesta iniciativa de Barcelona Ciència i Universitats que compta amb la participació de nombrosos centres i laboratoris, els quals organitzen i ofereixen les activitats.

Després d’aquest període, el dissabte 16 de setembre, es realitzarà el sorteig de les activitats entre les escoles i instituts que les han sol·licitat. Tot seguit, a partir del 18 de setembre, s’obrirà el període d’inscripció lliure a les activitats que no han estat assignades en el sorteig. Tot el procediment està detallat a la pàgina de reserves del web d’EscoLab.

Les activitats consisteixen en xerrades, tallers presencials o visites que permeten veure la gran diversitat de laboratoris i experimentar els nous descobriments dels equips multidisciplinaris que hi treballen. D’aquesta manera, EscoLab ofereix a l’alumnat la possibilitat de viure en primera persona el dia a dia d’un laboratori de recerca capdavanter en el seu àmbit d’estudi i entrar en contacte amb la comunitat científica per tal de conèixer de prop el seu treball. Alhora, permet aprofundir en la recerca d’àmbits com les ciències de la vida, la física i la química, la tecnologia o la informàtica, però també de disciplines de les ciències socials com la sociologia, les humanitats, l’economia o l’empresa.