Trobada institucional a Barcelona per celebrar el primer aniversari de l'AstraZeneca Global Hub

..
18/03/2024 - 13:49 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Dijous passat es va celebrar a Barcelona el primer aniversari de l’AstraZeneca Global Hub, un projecte fruit de la col·laboració publicoprivada de la companyia amb el Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. L’acte va comptar amb el suport i la participació del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que va fer el seu parlament per videoconferència, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president d’AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez, entre altres representants institucionals.

El hub es va inaugurar el març del 2023 amb l’objectiu de convertir-se en un dels centres d’excel·lència i innovació clínica més grans a Europa. El primer any, el centre ha creat més de 500 llocs de treball altament qualificat a Barcelona i té previst comptar amb gairebé 2.000 treballadors per a finals del 2025, duplicant les previsions de generació d’ocupació respecte a l’any anterior. A la trobada amb motiu del primer aniversari, AstraZeneca va anunciar que amplia la seva inversió en el projecte a 1.300 milions d’euros fins a l’any 2027.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat que “el primer aniversari del Global Hub d’AstraZeneca i el seu compromís amb la ciutat reafirma la visió de la Barcelona del 2035, que té la investigació i la salut com a dos vectors clau”. “Barcelona és una capital científica i d’innovació de primer ordre, una capital global de recerca en salut i biotecnologia”, va afegir l’alcalde, posant èmfasi en grans apostes en curs com la Ciutadella del Coneixement o l’Eix Salut Diagonal. 

Rick R. Suárez, president d’AstraZeneca a Espanya, va explicar que l’augment de la inversió a l’AstraZeneca Global Hub de Barcelona té l’objectiu “d’enfortir el lideratge i la projecció d’Espanya en investigació a escala mundial i impulsar el creixement científic i econòmic de la regió. ”

El president del Govern, Pedro Sánchez va afirmar que “des del Govern d´Espanya, seguirem al vostre costat avançant en el lideratge de l’R+D+I Mèdica i el desenvolupament de les nostres capacitats científiques, que han de ser essencials per a un sistema sanitari públic de qualitat”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va recordar que “som un país de referència en la investigació biomèdica” gràcies a apostes com aquesta que, segons va dir, “està provocant un efecte crida, amb noves oportunitats, inversions i projectes”.

L’AstraZeneca Global Hub de Barcelona s’ha posicionat com un important generador d’ocupació qualificada i de qualitat a la regió. El 60% dels més de 500 treballadors que hi ha actualment al centre són dones. Està compost per equips multidisciplinaris de desenvolupament clínic, assumptes reguladors, biometria, IT i innovació digital entre d’altres, de 35 nacionalitats diferents.