Agenda

Inici » Agenda » 13a Festa de la Ciència

Dissabte, 26 octubre 2019 fins al Diumenge, 27 octubre 2019

Dissabte: 11.00-18.00 h. Diumenge: 11.00-18.30 h.
Moll de la Fusta

Gratuït. Algunes activitats requereixen inscripció prèvia.

Data de publicació: Dilluns, 14 octubre 2019

13a Festa de la Ciència

Una nova edició de la major trobada divulgativa al Moll de la Fusta.

Un any més, el gran públic té una cita amb centenars de professionals de l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la divulgació. Durant tot un cap de setmana, el 26 i 27 d’octubre, el Moll de la Fusta acull la tretzena edició de la Festa de la Ciència. A través de gairebé 200 activitats distribuïdes en 24 espais, les i els protagonistes de la recerca que es realitza a Barcelona i la seva àrea d’influència comparteixen el seu coneixement i expliquen les seves troballes de viva veu a persones de qualsevol edat.

Moltes de les activitats d’aquesta edició destaquen la gran rellevància de tres efemèrides que van marcar la història de la ciència i la societat en general: la figura de Leonardo da Vinci amb motiu dels 500 anys de la seva mort, els 150 aniversari de la publicació de la taula periòdica dels elements químics a càrrec de Dmitri Mendeléiev i els 50 anys de l’arribada a la Lluna. És per això que conceptes com matemàtiques, química, art i astronomia ressonaran en la Festa d’enguany, però no seran els únics ni molt menys. Al Moll de la Fusta s’hi reuneixen propostes que permeten apropar-se a pràcticament totes les temàtiques de la ciència i la tecnologia, des dels coneixements clàssics fins als descobriments més capdavanters que orienten el futur que s’acosta. I ho fan a través de multitud de formats, on també hi tenen cabuda les arts visuals, les noves tecnologies, els espectacles o fins i tot l’esport.

Com en altres edicions, alguns espais es reserven als nens i nenes en les seves primeres edats. Per descomptat, la Festa també s'obre a públics familiars, joves i a qualsevol altra audiència. Però com a novetat d'aquest any també s'incorporen nous espais amb activitats orientades al públic adult, a partir dels 16 anys, amb tallers pensats per aquesta franja d'edat i altres propostes que desperten el debat i la reflexió sobre certs aspectes de la ciència i la seva rellevància.

També cal destacar que aquesta edició de la Festa reforça la seva aposta pel programa digital i per reduir el consum de paper amb l’objectiu de mitigar l’impacte ambiental de l’esdeveniment. La descripció de les activitats i el seu programa es poden consultar a través dels criteris de cerca del lloc web de la Festa. Al Moll de la Fusta, els panells informatius inclouran codis QR per facilitar l’accés a la descripció de les activitats des de dispositius mòbils. A més, com de costum la Festa compta amb un punt d’informació i persones de suport per atendre qualsevol consulta de qui s’uneixi a l’esdeveniment.

El millor és que entreu al seu web i comenceu a planificar-vos. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.