Agenda

Inici » Agenda » Biodiversitat de paper

Dijous, 02 abril 2020 fins al Dissabte, 11 abril 2020

Data de publicació: Dijous, 02 abril 2020

Biodiversitat de paper

La fauna i la flora dels espais naturals metropolitans, en làmines per retallar i acolorir.

Si teniu una impressora, aprofiteu l’oportunitat de portar-vos a casa part de la biodiversitat de la ciutat i de les zones naturals que l’envolten. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (l’AMB) posa a l’abast de tothom diverses làmines per acolorir, retallar i, alhora, conèixer alguns dels éssers que conviuen amb nosaltres als hàbitats del nucli urbà i de la seva perifèria.

La il·lustradora de natura Blanca Martí és l’autora de 17 làmines per acolorir amb dibuixos d’animals i plantes comuns als parcs i platges metropolitans. S’hi poden trobar insectes com l’abella terrissaire, l’escarabat piloter i la papallona reina; ocells com el corriol camanegre i la cuereta blanca; amfibis com el tòtil i la granota verda; rèptils com la sargantana cendrosa; i moltes altres espècies en il·lustracions de jardins de papallones, llacs metropolitans i dunes costaneres.

Un altre recurs que ofereix l’AMB és un mòbil retallable d’ocells. La cuereta blanca, el pit-roig, el pardal comú, el raspinell, la mallerenga emplomallada i la mallerenga blava són els 6 ocells d’aquesta làmina, els quals viuen a les caixes niu que s’instal·len als parcs metropolitans per afavorir la seva diversitat. La làmina es pot descarregar tant en color com en blanc i negre.

Totes aquestes espècies són una petita mostra de la gran biodiversitat metropolitana. Si voleu ampliar el coneixement i descobrir molts altres animals propis dels diferents espais verds i costes del nostre entorn, exploreu també el visor de fauna de l’AMB.

Més informació en aquest enllaç.