Agenda

Inici » Agenda » Collage en moviment

Dimecres, 15 juliol 2020 fins al Dimecres, 15 juliol 2020

De 17.00 a 19.30 h.
Aula Ambiental Bosc Turull. Passeig Turull, 2.

Gratuït. Requereix inscripció a aula@boscturull.cat.

Data de publicació: Dimarts, 30 juny 2020

Collage en moviment

Un taller de descoberta al Bosc Turull que combina art, creativitat i ciències naturals.

L’associació Animal Latitude, entitat per a la divulgació del coneixement sobre fauna i medi ambient, reprèn la seva activitat presencial després de l’aturada generalitzada dels darrers mesos. Una de les iniciatives que posa en marxa és Desperta, art i natura, un cicle d’activitats per a tot tipus de públic, inclòs el familiar, que es va iniciar l’any passat al Ripollès i que enguany se celebra a diversos equipaments de Barcelona gràcies al suport de l’Ajuntament. El primer taller del cicle s’anomena Collage en moviment i tindrà lloc a l’Aula Ambiental Bosc Turull, el dimecres 15 de juliol a la tarda.

El cicle dona a conèixer diverses disciplines artístiques prenent la natura com a eix temàtic. A través del dibuix, la il·lustració, l’estampació i altres tècniques, el públic assistent als tallers podrà ampliar els seus coneixements sobre la fauna, la flora, la biodiversitat, la geologia, l’equilibri ecològic i la cultura de la sostenibilitat. Les propostes ofereixen la possibilitat de despertar la pròpia creativitat i gaudir d’un oasi de natura i calma enmig de la frenètica activitat de la ciutat.

En la primera sessió, podreu descobrir una d’aquestes zones verdes de Barcelona, el Bosc Turull i la seva Aula Ambiental, al barri de Vallcarca, a tocar del Park Güell. El taller consisteix en l’elaboració d’un collage que reflecteixi els elements de la bassa del Bosc Turull, el qual després s’animarà mitjançant stop motion. Una bassa d’aigua pot constituir l’hàbitat de nombroses espècies. Moltes són visibles a ull nu, com poden ser algunes algues, petites plantes com la llentia d’aigua, insectes aquàtics com sabaters o larves de mosquit, i vertebrats com capgrossos, granotes, peixos i ocells que s’acosten a caçar algun dels insectes que hi viuen. Però a més, aquest hàbitat amaga un munt d’éssers microscòpics, essencials per al manteniment de tot l'ecosistema. Visiteu el Bosc Turull i descobriu de quina manera quelcom tan senzill com una bassa d’aigua pot contenir tot un univers de formes de vida.

Més informació, aquí.