Agenda

Inici » Agenda » CPT Symmetry and Violations

Dimarts, 14 desembre 2021 fins al Dimarts, 14 desembre 2021

19.00 h.
Auditori Centre d’Estudis i Documentació MACBA. Plaça dels Àngels, 8.

Performance en anglès.
Gratuït amb inscripció prèvia en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 24 novembre 2021

CPT Symmetry and Violations

Black Quantum Futurism, el col·lectiu guanyador del premi Collide 2020, presenta el seu projecte artístic fruit de la residència combinada al CERN de Ginebra i a l'Hangar de Barcelona.

El dia 14 de desembre tindrà lloc a l’auditori Centre d’Estudis i Documentació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el MACBA, l'acte públic on es presentarà la performance CPT Symmetry and Violations (Simetria de Càrrega-Paritat-Temps i les seves ruptures). La presentació anirà a càrrec del col·lectiu artístic Black Quantum Futurism, guanyador de la darrera edició del Premi Collide que permet realitzar una residència artística combinada al CERN (Ginebra) i a Hangar (Barcelona). La performance explora la història de les construccions de temps lineal, els viatges en el temps i les nocions del futur. En aquesta presentació, Black Quantum Futurism entrellaçarà text, so i imatge per contrastar les construccions temporals lineals occidentals dominants amb les tradicions afrodiaspòriques de l’espai, el temps i el viatge temporal futurista negre.

Durant la seva residència Collide, en diàleg amb la comunitat científica i altres persones col·laboradores del CERN i de Barcelona, Camae Ayewa i Rasheedah Phillips, integrants de Black Quantum Futurism, han ampliat la seva investigació i han produït una nova obra d'art basada en la proposta titulada CPT Symmetry and Violations. En física, la simetria CPT significa simetria de càrrega, paritat i inversió del temps. L'acrònim també té un altre significat a la frase "Coloured People's Time" (l'hora de la gent de color). En aquest sentit, CPT s'utilitza sovint com un estereotip negatiu per referir-se als negres com a persones crònicament tardanes.

Des del 2019, el CERN i l'Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona han treballat conjuntament en el desenvolupament de Collide, el programa de residències internacional creat pel CERN l’any 2012. Aquest fou dissenyat com un marc de treball entre el CERN i ciutats amb un compromís amb la ciència i consisteix en un programa de residència dual que permet que artistes de totes les disciplines participin dels processos d'investigació dels laboratoris. Aquesta col·laboració pren forma amb el Premi Collide que convoca anualment Arts At CERN i que s'emmarca en el quart eix estratègic del Pla Barcelona Ciència.

L’acte requereix inscripció a través del següent formulari:
 

> Reserva les teves entrades <
 

Més informació, en aquest enllaç.