Agenda

Inici » Agenda » El Festival de la Ciència torna a la Ciutadella

Dissabte, 09 juny 2018 fins al Diumenge, 10 juny 2018

Parc de la Ciutadella.

Totes les activitats són gratuïtes. Consultar el dia, hora i espai de celebració al cercador del Festival. Algunes activitats requereixen inscripció; en tal cas, a la fitxa de cada acte s'indica i es comparteix l'enllaç d'inscripció. 
Segueix el Festival a les xarxes: #TotsSomGenis

Data de publicació: Dimecres, 30 maig 2018

El Festival de la Ciència torna a la Ciutadella

Arriba la gran trobada de la recerca amb la ciutadania que enguany s’estén en el temps i acull més activitats que mai.

Un any més, el Parc de la Ciutadella es vesteix de ciència per acostar la recerca i la tecnologia a tots els públics sense excepció. Enguany el Festival de la Ciència amplia les seves dimensions i acull més de 230 propostes en un major període de temps, durant tot el dia del 9 i el 10 de juny. Una oferta que s’adreça a un públic més ampli, amb activitats organitzades expressament per a infants fins als sis anys, adults, famílies i a tothom en general.

Les activitats es distribueixen per 33 espais al llarg del Passeig dels Til·lers i els seus voltants. En molts d’aquests espais, nombrosos tallers, demostracions i jocs permeten als participants tocar, experimentar i gaudir la ciència en primera persona. Dos escenaris porten a la palestra la ciència més espectacular i divertida amb noms com els d’en Dani Jiménez, en Màrius Serra o en Marc Boada. Vàries carpes agrupen activitats al voltant de la tecnologia més capdavantera, on també hi tenen lloc la realitat virtual i la holografia. Uns quants itineraris permeten descobrir la ciència que s’amaga en els elements patrimonials i en la biodiversitat del parc.

I encara més! L’espai 0-6 convida als més menuts a tenir el seu primer contacte amb la ciència. Microxerrades i debats permeten aprofundir en treballs pioners de recerca i de gran repercussió social. La lectura i la divulgació impresa tenen el seu lloc a la Biblioteca i a la Llibreria. Els espais de ciència ciutadana animen a tothom a implicar-se en projectes de recerca reals. Les activitats de l’àmbit d’astronomia orienten la mirada dels visitants cap al firmament i inclouen observacions en directe i una projecció immersiva en 360º. Una escape room posa a prova la destresa i la cultura científica dels seus participants. Els jocs de lògica i matemàtiques, els muntatges sorprenents i les activitats al capvespre també hi tenen cabuda. I per si tot això no fos prou, equipaments emblemàtics com l’Umbracle, el Museu Martorell o el Castell dels Tres Dragons programen activitats especials per l’ocasió.

En la seva dotzena edició, el Festival de la Ciència creix. Una cita per divertir-se, experimentar, debatre i descobrir que totes i tots som genis. No la deixis escapar!

Organitza la teva visita amb el cercador d’activitats del Festival.