Agenda

Inici » Agenda » Estimul'Art. Història, art i Alzheimer

fins al Diumenge, 20 setembre 2015

Data de publicació: Divendres, 11 setembre 2015

Estimul'Art. Història, art i Alzheimer

El 18 de setembre el seminari Museus i Alzheimer: memòria i emocions mostrarà com la bellesa i el coneixement que proporcionen els museus pot ajudar a viure més plenament quan l'Alzheimer i altres malaties afecten les nostres capacitats cognitives.

El projecte Estimul'Art. Història, art i Alzheimer, que duen a terme el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), el Museu Frederic Marès, conjuntament amb la Fundació ACE- Institut Català de Neurociències Aplicades, consisteix en un conjunt de visites especialment dissenyades a ambdós museus adreçades a persones que pateixen la malaltia de l'Alzheimer en la seva fase inicial i als seus familiars o cuidadors.

L'objectiu de la proposta és estimular la capacitat cognitiva de les persones afectades per la malaltia tot afavorint el desenvolupament dels seus records. Estimul'Art és un projecte innovador pel que fa a la col·laboració entre institucions museístiques i institucions sanitàries que amplia una escassa oferta d'activitats adreçada al col·lectiu de persones amb Alzheimer.

La iniciativa compta amb un seguiment cientificomèdic rigorós per millorar les propostes que els museus poden oferir als ciutadans, els primers resultats del qual es presentaran al Seminari Museus i Alzheimer: memòria i emocions que tindrà lloc el divendres 18 de setembre de 2015 de 10h a 13:10h al MUHBA (Sala de Martí l'Humà, Plaça del Rei de Barcelona). L'activitat és gratuïta i oberta a qualsevol persona que estigui interessada en la temàtica. Imprescindible reserva prèvia, aforament limitat.

Informació i reserves: MUHBA Tel. 932562122 o reservesmuhba@bcn.cat