Agenda

Inici » Agenda » L'artista visual Alba G. Corral parla sobre codi i creació al cicle Bits & Bots

Dijous, 17 juny 2021 fins al Dijous, 17 juny 2021

19 h  
ImaginCafè

L'entrada és lliure, però és imprescindible fer reserva en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 14 juny 2021

L'artista visual Alba G. Corral parla sobre codi i creació al cicle Bits & Bots

L'ImaginCafè acull una nova xerrada del cicle Bits & Bots, dedicat a la innovació i la tecnologia aplicades a la creació, aquest cop amb la participació de l'artista visual i desenvolupadora de codi Alba G. Corral.

L'artista parla amb Mónica Rikić, una especialista en arts digitals i en l'aplicació de la tecnologia a la creació que, com la mateixa Alba G. Corral, utilitza la programació informàtica per produir les seves obres. Ella condueix el cicle Bits & Bots durant el qual s'ha parlat sobre temes que van des de la innovació fins al pensament robòtic, passant per la importància creixent dels videojocs en el nostre temps.

Aquest cop, Rikić s'asseu a conversar amb Alba G. Corral, una de les artistes visuals i desenvolupadores de codi més conegudes de l'escena catalana, malgrat procedir de Madrid. Es va formar com a enginyera informàtica, però ha acabat aplicant els seus coneixements a la creació artística en directe i fent servir el vídeo, els medis digitals i la instal·lació en unes obres en les quals sovint col·labora amb els artistes més destacats de l'escena contemporània.

Així, l'hem vista treballant en projectes de teatre i moviment amb Amaranta Velarde, acompanyant el prestigiós Kronos Quartet al Grec Festival de Barcelona o fent d'artista convidada al Palau de la Música, sempre produint unes imatges abstractes i fascinadores que neixen de la tecnologia, però que són tot un regal per als sentits.

Composició i programació, matemàtica i art són territoris que ella combina perfectament en unes propostes que sovint acompanyen composicions de música electrònica o electroacústica. Compagina aquesta tasca creativa amb la docència, ensenyant programació visual a dissenyadors i artistes.

A la trobada amb Mónica Rikić del dijous, 17 de juny, ens parlarà de les possibilitats que ofereix el codi obert, a més de reflexionar sobre els efectes que ha tingut el confinament en el món de la creació digital.

Si admireu les creacions d'Alba G. Corral i us voleu endinsar en les seves reflexions i la seva manera de pensar, veniu a l'ImaginCafè, però abans consulteu el web d'aquest espai cultural del carrer de Balmes.