Agenda

Inici » Agenda » Llibres i Ciència 2018

Dissabte, 10 novembre 2018 fins al Diumenge, 18 novembre 2018

Consultar els horaris al programa.
Diversos equipaments.

Gratuït. Algunes activitats requereixen reserva. Més informació al programa

Data de publicació: Dilluns, 05 novembre 2018

Llibres i Ciència 2018

Del 10 al 18 de novembre, diversos equipaments de Barcelona acullen un munt d’activitats entorn als llibres de divulgació i a la ciència en general.

Es tracta d’una nova edició del programa Llibres i Ciència, que organitzen CosmoCaixa, Laie, les Biblioteques de Barcelona, La Fàbrica del Sol, els Centres Cívics i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la 23ª Setmana de la Ciència.

En l’edició d’enguany, aquesta cita amb la divulgació escrita i il·lustrada agrupa a nombroses activitats que van més enllà de la lectura, com ara xerrades, tallers, presentacions, contes, rutes i tres mostres. Un programa que en el 2018 arriba a més espais que mai amb l’objectiu de que públics de totes les edats puguin descobrir que ciències i lletres van de bracet.

Es pot consultar el programa complet, aquí.
 

Els espais

Els escenaris d’aquest Llibres i Ciència els posen un total de nou espais. Com en edicions anteriors, la Llibreria Laie del CosmoCaixa organitza la XIV Mostra del Llibre de Ciència i altres activitats al voltant de la lectura. El mateix CosmoCaixa també ha preparat activitats per a públic familiar així com una altra mostra, en aquest cas de bolets, a càrrec de la Societat Catalana de Micologia.

Un any més, la Biblioteca Sagrada Família participa en aquest programa amb un cicle de xerrades de temàtica científica diversa i una mostra de llibres sobre el físic i premi Nobel Richard Feynman en el centenari del seu naixement. A ella s’hi suma la Biblioteca Montserrat Abelló amb una exposició de documents sobre ciència, pedagogia i divulgació, una sessió de contes i un parell de tallers per a nens i nenes.

Llibres i Ciència també se celebra als centres cívics. Aquest 2018 no hi podia faltar el Centre Cívic Vil·la Urània, al barri del Farró, de creació recent i que compta amb una destacada oferta al voltant de la ciència al llarg de tot l’any. Al districte de Les Corts són tres els centres que s’uneixen al programa: el Centre Cívic Joan Oliver «Pere Quart», amb una taula rodona sobre dones i ciència, i una conferència musicada al voltant de les bandes sonores de pel·lícules de ficció; el Centre Cívic Tomasa Cuevas, amb un taller escolar sobre la física de la llum i dels colors; i el Centre Cívic Can Deu amb un espectacle al voltant de la primera dona científica.

Com a una altra de les novetats, La Fàbrica del Sol participa per primera vegada a Llibres i Ciència amb un joc de rol al voltant del futur de la nanotecnologia.

Trobareu tota la informació al programa de Llibres i Ciència.

No us ho perdeu!