Agenda

Inici » Agenda » Oberta la convocatòria del Premi Collide 2020

Dimarts, 27 octubre 2020 fins al Dilluns, 07 desembre 2020

Data de publicació: Dimarts, 27 octubre 2020

Oberta la convocatòria del Premi Collide 2020

El premi convida a artistes de qualsevol disciplina a realitzar una residència de tres mesos compartida al CERN (Ginebra) i a la fàbrica de creació Hangar (Barcelona).

Barcelona i el CERN anuncien una nova convocatòria internacional del Premi Collide, que per segon any atorga una residència combinada al Laboratori Europeu de Física de Partícules (el CERN de Ginebra) i a una fàbrica de creació de Barcelona. Les dues residències són fruit de l’aliança establerta entre el CERN, l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona per als anys 2019, 2020 i 2021, i s’emmarca en un dels eixos estratègics del Pla Barcelona Ciència.

El Premi Collide convida a artistes i col·lectius a desenvolupar una proposta de projecte amb l’esmentada residència combinada a Ginebra i Barcelona, que en aquesta edició, la segona part de l’estada tindrà lloc a la fàbrica de creació Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals.

El termini per presentar les sol·licituds és obert del 27 d’octubre al 7 de desembre. Per formalitzar-les, les persones o col·lectius aspirants al premi han de combinar la descripció de les seves pràctiques i interessos artístics amb la percepció que tenen de la ciència i de com el CERN enfronta les grans qüestions al voltant de l’estudi de l’univers.

Després d’un període de deliberació per part d’un jurat compost per representants de la ciència i la cultura, la persona o col·lectiu que rebi el premi podrà realitzar en el 2021 una residència artística de tres mesos per desenvolupar el seu projecte i innovar en la seva disciplina. Aquesta residència es dividirà en dues estades: una de dos mesos al CERN, a Ginebra, on es podrà treballar en contacte amb professionals de l’àmbit de la física de partícules, l’enginyeria, les tecnologies de la informació i del món del laboratori, i una altra d’un mes a la fàbrica de creació Hangar, a Barcelona, amb l’objectiu d’ampliar i contextualitzar la seva recerca a través de la xarxa artística i científica de la ciutat.

Bases, formulari d’inscripció i més informació al web de Barcelona Ciència.