Agenda

Inici » Agenda » Poblenou Open Night ensenya la creativitat del districte

Divendres, 26 novembre 2021 fins al Divendres, 26 novembre 2021

De 19 a 00h Consulteu el programa
Més de quaranta espais del districte

Gratuït, preferentment amb reserva prèvia. Music Urban Circuit, 5 €. L'Auditori, descompte del 20%. Teatre Nacional de Catalunya, descompte del 15%

 

Data de publicació: Dilluns, 22 novembre 2021

Poblenou Open Night ensenya la creativitat del districte

La nit del 26 de novembre, el barri es reivindicarà com a centre neuràlgic de la comunitat artística i creativa de Barcelona en una jornada multidisciplinar.

El 26 de novembre se celebra la vuitena edició de Poblenou Open Night, un esdeveniment transversal que inunda el barri de creativitat, música i bon ambient. El programa presenta un ampli ventall de propostes culturals gratuïtes des de les 19 fins a la mitjanit, organitzades en més de quaranta indrets: galeries d'art; centres de creació; estudis de disseny, interiorisme o arquitectura; productores audiovisuals; laboratoris d’arts gràfiques; agències de comunicació; showrooms; botigues; centres de coworking; hotels i sales de concerts. Tampoc no hi falten bucs insígnia com el Museu del Disseny, el Disseny Hub Barcelona, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la Sala Beckett o L’Auditori.

La jornada compta amb la participació de restauradors com la Bodega Alaparra, Cacho, Carrot Café, Catacroquet, Corpen Gin, D9, Tío Ché, Garage Beer Co, Kibuka, Koh, La Taquería, La Tavernícola, Local 225, Petit Bangkok, Timesburg, Van Van Var i Warike. L’espai gastronòmic Roc35 organitzarà la jornada solidària Party Warriors amb diferents activitats i tallers de cuina.

En el terreny de les exposicions, podreu visitar Exohive a BAU Centre Universitari de Disseny: una experiència interactiva immersiva creada per a la darrera edició del Sónar+ i que simula una trobada amb un organisme extraterrestre. La instal·lació proposa una hipòtesi d’exobiologia especulativa sobre l’existència de vida a l’univers i una exploració dels límits de l’astrobiologia. Els assistents també podran presenciar una passarel·la de moda amb una vintena de col·leccions corresponents als treballs de final de grau de l’itinerari de Moda.

Unusual Concept Store & Gallery mostrarà una col·lecció d’objectes realitzats per dissenyadors, artistes i artesans locals i internacionals; el Centre d’Art Contemporani Piramidón inaugurarà l’exposició pop-up dels artistes residents Lucas Estévez i Ramiro Peón-Veiga; la galeria La Plataforma presentarà el recital poètic i musical Talismanes y cartones, de Blanca Haddad; Valkiria Hub Space acollirà l’exposició Constructivisme entròpic, de Guillermo Jure, i una degustació de postals comestibles, i la Fundació Palo Alto obrirà les oficines modernistes del complex fabril, juntament amb una exposició de fotografies sobre Islàndia de Julie Stamenic i una mostra d’art light de Maurici Ginés a l’Artec Studio.

En l’àmbit audiovisual, Chez Xefo projectarà el clàssic de terror La Mosca  (Kurt Neumann, 1958); Barcelona 3D & Film School programarà una nit de cinema amb set curtmetratges presentats al festival FX Animation, i l’Idem Creative Arts School Barcelona farà un taller d’stop motion, de pixilació i un altre d’stickers.

A més, el Poblenou Urban District organitza la segona edició del Music Urban Circuit (MUC), un itinerari musical format per tres escenaris amb la intenció de donar a conèixer nous talents de l'escena barcelonina, com la Sala Lolita de Razzmatazz (amb Solazz, Gersound, Mary PopAir, Dj Huex, Les Rencards, Mycola i Dj Raúl Naro), Bridge_48 (amb Radioborneo, Pankiun i Dj Miss Beat) i BAU (amb Connie, Bel Loren aka Isa·bel, Marina Pravkina, La Portenya Dj, Natif Orchestra, Fatbwoy i Omvra). Les entrades tenen un cost de 5 euros i es poden comprar a Razzmatazz.

A més, a l’Ovella Negra Barcelona gaudireu d’un concert d’homenatge a The Beatles; l’estudi de fabricació digital Medio Design oferirà un concert de jazz modern, funk i neosoul a càrrec d’Evidence Trio; Bridge_48 distribuirà vuit DJs entre un auditori i dos escenaris de silent party en què cada participant durà els seus propis auriculars, i Codigo Sound and Light Project combinarà l’estrena de nous productes tecnològics amb els DJ sets de tech house d’Eric Fita, (Doblecero BCN, de 19 a 20 h), Jordi Carreras (Pro DJ Academy, de 20 a 21 h), Martin Marson (Victims Of Groove, de 21 a 22 h) i Juan Díaz (Subliminal Records, de 22 a 23 h).

La majoria d’activitats de Poblenou Open Night són gratuïtes, però en alguns casos cal reservar cita prèvia ja que l’aforament és limitat. Consulteu el programa en aquest enllaç.