Agenda

Inici » Agenda » Sant Pau per a totes les edats

Dissabte, 11 desembre 2021 fins al Diumenge, 09 gener 2022

Sant Pau Recinte Modernista. Sant Antoni Maria Claret, 167.

Dates, horaris i inscripcions a l'enllaç de cada activitat.

Data de publicació: Dimecres, 01 desembre 2021

Sant Pau per a totes les edats

El recinte modernista de l’hospital organitza visites per a grups familiars i visites teatralitzades per al públic general.

Una de les joies arquitectòniques de Barcelona, l’hospital modernista de la Santa Creu i Sant Pau, fou en el moment de la seva construcció un centre sanitari avançat a la seva època. Avui, les funcions hospitalàries les assumeix el nou recinte, modern i adaptat a la pràctica mèdica d’avui, mentre que l’antic hospital testimonia el passat sanitari de la institució. Per reviure la seva història i traslladar-se en el temps un segle enrere, Sant Pau Recinte Modernista organitza visites teatralitzades alguns dissabtes de desembre i gener, i per descobrir les claus del modernisme, alguns diumenges acull visites familiars per a infants d’entre 5 i 10 anys.

El mateix arquitecte del complex modernista, Lluís Domènech i Montaner, en companyia d’una de les infermeres de l’antic hospital, us guiaran per un recorregut pels espais de l’emblemàtica construcció. En aquesta visita teatralitzada podreu comprendre les circumstàncies que van motivar l’emplaçament de l’antic hospital lluny del nucli antic de la ciutat, on hi havia estat durant més de cinc segles i ja no podia donar resposta a les necessitats sanitàries d’una urbs que no havia parat de créixer. El nou projecte, a més d’incorporar les novetats tecnològiques de principis del segle passat, es va adaptar als corrents higienistes de l’època, les quals no només contemplaven aspectes sanitaris per millorar la salut de les persones, sinó també qüestions estètiques i mediambientals.

Precisament aquest punt de vista més artístic i naturalista de l’hospital és l’objecte de les visites familiars Llum, colors i natura. Adreçades a famílies, les persones visitants gaudiran de les espècies animals i vegetals presents en els edificis i com l’hospital projectat per Domènech i Montaner conjuga l’arquitectura del recinte amb la natura. Molts d’aquests elements i idees són comuns al modernisme, el moviment artístic que va marcar les tendències culturals de principis de segle XX i que va arribar a abastar molts altres àmbits, com el sanitari, tal com mostra Sant Pau Recinte Modernista.

Més informació en aquest enllaç.