Agenda

Inici » Agenda » Tardor de natura a Can Soler

Diumenge, 27 setembre 2020 fins al Diumenge, 27 desembre 2020

11.00 h.
Can Soler. Carretera de Sant Cugat, 114-132.

Gratuït. Requereix inscripció a través de l'adreça centrenaturacansoler@bcn.ca.

Data de publicació: Dijous, 17 setembre 2020

Tardor de natura a Can Soler

L’aula ambiental programa activitats per a tots els públics cada dos diumenges de setembre a desembre.

A la falda de la serra de Collserola, al barri de Sant Genís dels Agudells, una antiga masia de principis del segle XIX actua com a equipament municipal molt vinculat a l’activitat agrícola, la jardineria i el medi natural. Entre els seus espais hi figura el Centre de Natura Can Soler, dedicat a divulgar el patrimoni natural i la cultura de la sostenibilitat entre els veïns i veïnes del barri, i la ciutadania en general. A més del seu punt d’informació, una exposició permanent i un programa adreçat a escoles, el centre ofereix activitats per a tots els públics, que aquesta tardor s’han organitzat cada dos diumenges entre el setembre i el desembre.

Bona part de les propostes permeten descobrir diversos aspectes de la biodiversitat de la zona. És el cas d’Animals vegetals, un taller familiar l’11 d’octubre per experimentar amb les fulles i reconèixer les plantes d’on provenen, coincidint amb la seva caiguda a l’inici de la tardor. El 15 de novembre, el taller Dibuixar la tardor proposa explorar el nostre vessant més artístic plasmant la natura d’aquesta estació en un quadern. Fenòmens com la globalització o el moviment de persones i mercaderies afavoreix que els animals i plantes d’una regió del món s’instal·lin en altres zones que no els són pròpies, posant en risc la biodiversitat local. Per conscienciar d'aquest problema, l’itinerari guiat Seguiment d’espècies invasores, el 13 de desembre, permetrà identificar i localitzar exemplars exòtics entre la fauna i la flora autòctones. I el 27 de desembre, la jornada Fixa-t’hi bé té com a objectiu fer el manteniment i el seguiment de les caixes niu que, des del 2019, ofereixen refugi als ocells de la zona, i de retruc, descobrir les principals espècies.

Un altre tipus d’activitats va més orientat a donar idees i fomentar pràctiques sostenibles que afavoreixin el medi ambient. Per exemple, el 27 de setembre s’ha organitzat una acció de recollida de les deixalles acumulades al fondal de la Font del Bacallà, en el marc de la iniciativa internacional Let’s clean up Europe. El 25 d’octubre, el taller Cuina d’aprofitament a la tardor donarà un munt de consells per reduir el malbaratament alimentari i treure el màxim partit als productes de temporada que ens dona l’hort. I seguint amb els horts, el 29 de novembre, tindrà lloc a Can Soler el taller Verticalitat reciclada per aprendre a construir un hort a casa, en un espai reduït, mitjançant objectes i materials als que es donarà una segona vida.

Una col·lecció de propostes en un dels entorns naturals que tenim a tocar del nucli urbà. Consulteu-les totes en aquest enllaç.